n/a

Risoni sa špinatom i fetom

17.05.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ukusna tjestenina, poznata i kao talijanska riža, nije rezervirana samo za juhe – izvrsnog je okusa pripremljena i na ovaj mediteranski način

SASTOJCI:

220 g tjestenine risoni – u obliku riže
2 žlice maslaca
2 žlice maslinovog ulja
3 mlada češnjaka, nasjeckana
300 g mladog špinata
vezica svježeg bosiljka, samo listovi
100 g feta sira, razmrvljenog

PRIPREMA:

Kuhajte tjesteninu u dosta kipuće slane vode, dok nije al dente. Ocijedite i začinite maslinovim uljem.
U međuvremenu zagrijte maslac i maslinovo ulje i pirjajte češnjak, miješajući, dok češnjak ne dobije laganu boju, oko dvije minute. Dodajte špinat i kuhajte dok ne uvene, još nekoliko minuta. Na kraju dodajte listove bosiljka i sve ispasirajte u pire. Pomiješajte tjesteninu sa špinatom i fetom i začinite solju i paprom.