Nova uporaba šparoga koje se ne bi posramio nijedan gurman
SASTOJCI:
30 g maslaca
maslinovo ulje
200 g tjestenine risoni
1 vezica mladog češnjaka, nasjeckanog
1 ljubičasti luk, nasjeckan
1 žličica kurkume u prahu
½ žličice cayenne papričice u prahu
200 ml bijelog suhog vina
2 vezice divljih šparoga
150 g mladog kozjeg sira
1 vezica vlasca, nasjeckanog
PRIPREMA:
Savinite svaku šparogu tako da pukne na mjestu gdje počinje donji, drvenasti i nejestivi dio. Odbacite ga i gornji, mekani narežite na komadiće od oko 1 cm.
Pirjajte mladi češnjak i luk na maslacu i maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodajte tjesteninu i šparoge i pirjajte dok se ne počne sve malo primati za posudu. Podlijte vinom i pustite da ispari. Posolite, dodajte kurkumu i cayenne. Pripremite oko litru vruće vode sa strane i nastavite podlijevati tjesteninu, malo pomalo, kao da radite rižoto. Kad je tjestenina mekana, nakon 10-12 minuta, maknite s vatre i dodajte razmrvljeni kozji sir i vlasac i poslužite.