ruski 'pogled'

Rusi se raspisali o Milanoviću, pogledajte na što se osvrću

21.10.2024 u 15:25

Bionic
Reading

Ruski portal 'Vzglyad' (Pogled) objavio je tekst o Zoranu Milanoviću pod naslovom 'Glavni 'ruski agent u EU' uvredljivo je premalo hvaljen', u kojemu ga hvale, a premijera Andreja Plenkovića nazivaju 'neprijateljem Rusije'

U najnovijem tekstu ruski portal 'Vzglyad' (Pogled) osvrće se na Zorana Milanovića pod naslovom 'Glavni 'ruski agent u EU' uvredljivo je premalo hvaljen'.

U dijelu teksta obljavenom na ruskom portalu o Milanoviću, a kojega u cijelosti prenosi Direktno.hr, navodi se:

'Predsjednika države koja je članica NATO-a i EU-a optužili su za rad u korist Rusije. Optužbu je iznio premijer te iste države – Hrvatske. U stvarnosti, predsjednik Zoran Milanović ne radi za Rusiju, već u interesu cijele Europe. Zbog toga su ga pokušali bojkotirati, a sada ga žele ukloniti iz visoke politike.

'U čijem interesu Milanović već tri godine ne podržava Ukrajinu? On je vjerojatno jedini europski lider koji se tri godine nije sastao s Volodimirom Zelenskim, niti jednom nije otišao u Kijev, niti je išta učinio za Ukrajinu… Vjerojatno, u interesu Rusije.'

Ovaj izljev duše (da ne kažemo osuđujuća presuda) premijera Hrvatske Andreja Plenkovića upućen je predsjedniku iste te Hrvatske, Zoranu Milanoviću. On je, prema Plenkoviću, agent Rusije, bezosjećajan prema problemima Ukrajine. Kod ovakvih ocjena uvijek se postavlja pitanje – ne pretjerujete li?

Čak ga se ni ne hvali dovoljno. Predsjednik Hrvatske nije samo 'ništa učinio'. On je vješto koristio svoje ograničene ovlasti kako bi stavljao prepreke NATO-ovim avanturama vezanim za Ukrajinu. Od samog početka je upozoravao da to neće završiti dobro ako Zapad nastavi naoružavati Kijev.'.