invazija na ukrajinu

Rusi tijekom noći pogodili 1001 ukrajinsku vojnu metu

21.04.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Ruski projektili i topništvo pogodili su tijekom noći 1001 vojnu metu u Ukrajini, uključujući 162 vatrena položaja, priopćilo je u četvrtak ministarstvo obrane

Ruske snage i proruski separatisti također su zauzeli grad Kreminu na istoku Ukrajine, dodaje ministarstvo. Guverner Luhanska Sergij Gajdaj je, kako prenosi dpa, javio da su u ruskim napadima na Sjevernodoneck uništene sve prehrambene trgovine te da stanovnici sada u potpunosti ovise o humanitarnoj pomoći. Gajdaj navodi da se za Rubižne i Novodružesk vode borbe te da je u tim mjestima uništeno nekoliko kuća.

Proruski separatisti su ranije izvijestili da su zauzeli Rubižne, a ukrajinske vlasti su potvrdile da ruske postrojbe djelomično kontroliraju grad. Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk u četvrtak je od Rusije zatražila da hitno dopusti evakuaciju civila i ranjenih vojnika iz metalurškog kompleksa Azovstal u Mariupolju i otvori humanitarni koridor.

Ruska vojska Izvor: Profimedia / Autor: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

"U Azovstalu je oko 1000 civila i 500 ranjenih vojnika. Oni trebaju danas biti evakuirani", rekla je Vereščuk. Španjolski premijer Pedro Sanchez i danska premijerka Mette Frederiksen danas su u Kijevu kako bi dali potporu predsjedniku Volodimiru Zelenskom. Razgovat će o dajljnjoj potpori Ukrajini i progonu "ratnih zločina i kršenja ljudskih prava", objavio je ured danske premijerke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Rumoaohepta7