Došli su prijatelji Roko i Tina pa smo snimali neke recepte za Buro 24/7 i fotke su kod Roka tako da ne možete vidjeti original danas skuhanoga vina
... ali možete ga napraviti po receptu koji ću vam priložiti! Ispalo je preefiino i gusto i jaako aromatično. K'o neki eliksir protiv raznoraznih zimskih boljetica tijela i duše.
Nakon samo jedne čaše osjetit ćete se bolje i poželjet ćete ga piti i hladnog i još i još!
Jedan od važnijih sastojaka je domaća naranča u koju se popikaju klinčići i ona se takva kuha u vinu. Isto tako važno je dobro začiniti vino i ne razrjeđivati ga vodom.
Ubacila sam vanilin bourbon šećer i smeđi šećer sličan muscovado-u. Nakon toga me baš krenulo pa sam stavila svega i svačega. Od zvjezdastog anisa, amareta, indonezijskog papra, kardamona, cimeta, vanilije, muškatnog oraščića pa čak i sok jedne cijeđene mandarine - da se slučajno ne izgubi slatkokiseli šmek.
za 1 srednje veliki lonac
butelja kupaža Cabernet Sauvignona i Merlota
100 g smeđeg šećera
1 vrećica vanilin bourbon šećera
1 ili 2 naranče s popikanim klinčićima
sok 1 mandarine
žličica papra
žličica pimenta
prstohvat crnog čaja s laticama ruže (to sam imala pri ruci pa pomislih; može i malo ovoga ... dobro da nije bilo krilaca vilinskih konjica, jer bih ubacila i to ;))
čep esencije vanilije
čep amareta
žličica muškatnog oraščića
par komada zvjezdastog anisa
2 štapića cimeta
1 kardamon
Sve smjestite u srednje veliki lonac i na laganu vatru. Prekrijte poklopcem i kuhajte 30 minuta. Dobit ćete gusti, koncentrirani, mirisni i superukusni napitak koji liječi - sve!
Ako imate pse možete strpati čarobni napitak u termosicu pa ponijeti u šetnju i podijeliti s dragim vam pasovlasnicima.
Još ako je vani hladno i mrak je i pao je snijeg ... ma idila!