Gorkasti okus ove poznate salate zasladit će kruške i orasi
SASTOJCI:
100 g crvenog radiča
300 g (1 velika glavica) salate endivije
1 kruška
pola limuna
60 g maslaca, rastopljenog
100 g gorgonzole
100 g oraha, tostiranih i nasjeckanih
nekoliko grančica svježeg peršina
Vinaigrette:
3-4 žlice maslinovog ulja
1 žlica orahovog ulja
1 žlica jabučnog octa
sol i svježe mljeveni papar
6 listova tijesta za savijače
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Premažite maslacem jedan list tijesta i pospite nasjeckanim orasima i razmrvljenom gorgonzolom. Poklopite drugim listom tijesta i njega također premažite maslacem. Razrežite tijesto na kvadrate od oko 15 cm. Kvadratima obložite kalupe za muffine i pecite dok nisu zlatne boje, oko 10 minuta.
Narežite listove salate na manje komadiće. Razrežite krušku na pola, izvadite jezgru i narežite na tanke ploške. Pokapajte kruške limunovim sokom da ne potamne. Napravite dressing od maslinovog ulja, orahovog ulja, octa, soli i papra te začinite salatu i kruške tim umakom. Poslužite salatu u košaricama.