Salate Ane Janjatović

Salate Ane Janjatović

15.05.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Od kojih ćete se u konkretnome postu podružiti s miješanom, zelenom salatom s rotkvicama, sjemenkama bundeve i sojinim jogurtom. Tajni sastojak ove salate je - shizo prah! Od njega malo poshizite ;)

Ana Janjatović Zorica vrsna je kuharica makrobiotičkih delicijah, draga prijateljica i voditeljica Makronovinih radionica kuhanja.


Vesela, Tavanska kuharica ...


... Ana Janjatović Zorica. Sa salatom :)

Prije par godina bijasmo na jednom od prvih joga retreatova (povlačenja) u Istri,
u organizaciji ijope' nam drage i zajedničke prijateljice Snježane Nine Vukas,
joga učiteljice i stvoriteljice/vlasniceSangha Yoga centra.


Tamo nam je Ana spremala obilne, slasne, zdrave i pamtljive ručkove i večere
koji bi nas svakodnevno, dodatno motivirali za vježbanje. Uvijek bismo nakon napornog sata
vinyasa ili ashtanga joga serije zaslužili njezin obrok

Mmmm sweet memories ;).

Moram priznati da nisam baš ljubitelj makrobiotike, ali mi je Anin načinpripreme tako blizak i ukusan i slastan i drag da bih se mogla takohraniti

Sutra je u Makronovi promocija njezine nove kuharice Salate.

Nakon Tofua, Složenaca i variva te Mahunarki, Ana je osmislila  novu kuharicu
u kojoj je ponudila osvježavajuće i nove kombinacije dobro poznatih,
kao i onih manje poznatih sastojaka i namirnica za salate poput chia
sjemenki i sjemenki konoplje, crnog kima, medvjeđeg luka i drugih.


U kuharici ćete pronaći recepte za svježe salate poput endivije s rotkvicama ...


... sojinim jogurtom sa shiznutim shizo prahom ;) ...


... i sjemenkama bundeve

Zatim recepte za kratko kuhane salate poput tikvica s mentom i lješnjacima, kao i za toplo-hladne salate; primjericeshiitake sa seitanom i rikulom.

Zastupljene su i raznovrsne salate sa žitaricama kao brzi i cjeloviti obroci, a dodatak su izanimljive voćne salate poput breskvi u teškom sirupu ili jagoda skremom.


O svi vi, željni novih okusa i kombinacija pohodite promociju Salata sutra, u srijedu,
16. svibnja u 19:00 sati , Makronova, Ilica 72/1

Ako ne stignete na promociju pratite Sjedi&Jedi na facebooku ovih dana, jerbo ćemo nekom sretniku dodijeliti primjerak iste.

za dvije osobe

1 manja zelena salata
½ šalice matovilca
1 glavice neke druge sezonske zelene salate
1 vezica rotkvica
1 žlica umeboshi začina

za preljev:

1 dcl sojina jogurta
½ žličice shiso praha


za ukrašavanje:

½ šalice prženih bundevinih sjemenki


Salatu operite pa natrgajte ili narežite


Rotkvice operite, narežite na tanke ploške, pomiješajte s umeboshi začinom,
pritisnite i ostavite tako najmanje pola sata

Prešane rotkvice pomiješajte sa salatom, prelijte s nekoliko žlica
preljeva od sojina jogurta ...


... i shiso praha koji je ukusna i slana zamjena za sol. Napravljen je od ukiseljenog crvenog shiso lišća (Perilla frutescens) koje se u Japanu, između ostalog, koristi za razna kiseljenja. Ružičasta boja umeboshi šljiva i istoimenog octa dolazi upravo od shiso lišća. Shizo se može koristiti za posipanje žitarica, tjestenine, salata ili povrća. Od njega nećete poshiziti. 


... te posipajte prženim, bundevinim sjemenkama


Nije nam bilo Maje Danice Pečanić pa smo se same ufotkale. Što se i vidi ;)

I zato što Ana, osim kuhati, jaaako voli plesati ... stavljam ovaj divan video o plesu :)