ništa se nije promijenilo

SDP-ovci ne odustaju od svojeg uvjeta HDZ-u za izbor ustavnih sudaca

19.09.2017 u 13:15

Bionic
Reading

SDP nije odustao od svojega stava da HDZ-u uvjetuju izbor trojice ustavnih sudaca osnivanjem istražnog Povjerenstva za Agrokor. Iako se o tome počelo u zadnje vrijeme spekulirati, SDP-ov potpredsjednik i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina to je odbacio, a demantirao je i da će stranka opet angažirati svjetski priznatog komunikacijskog stručnjaka Alexa Brauna

'Tu se ništa nije promijenilo. Bilo bi fer i red da se na dnevni red stavi Povjerenstvo za Agrokor, a potom da se glasuje za ustavne suce. Ne vidim zašto HDZ ne bi glasao za to Povjerenstvo. To Povjerenstvo nije o ljudima već o sustavu da se vidi koje su mu greške. Morali bi imati takav sustav da se to ne dogodi opet sutra, da kompanije ne tresu državu', kazao je Komadina gostujući na N1 televiziji.

Još ovoga ljeta SDP-ovci su glasovanjem o ustavnim sucima uvjetovali dogovor o osnivanju saborskog istražnog Povjerenstva za Agrokor, ali se u međuvremenu počelo spekulirati kako su od toga odustali.

Komadina je dodao kako ne zna zašto je njegov kolega Peđa Grbin ovih dana u javnost izišao sa suprotnim informacijama. Misli kako su posrijedi 'osobne relacije'.

'Ne možeš osobni stav komunicirati kao stav stranke ako je predsjednik rekao što je rekao, a rekao je da ne možeš davati ruku za izbor sudaca ako oni ne budu za Povjerenstvo', rekao je Komadina.

Grbin zbog toga, odgovorio je, neće biti sankcioniran.

Potpredsjednik SDP-a demantirao je i medijske napise kako će stranka opet angažirati svjetski priznatog komunikacijskog stručnjaka Alexa Brauna. Na osnovu razgovora sa šefom Bernardićem kako je rekao, zaključio je da se kontaktirao njegov tim u vezi određenih konzultacija.

'Nije sve u PR-u, ne može on nosti glavu, on pomaže. Rasparavit ćemo i o tome danas na Klubu, koliko sam shvatio nije bilo kontakata s njim već s njegovom ekipom', kazao je Komadina za N1.

O 'vječitoj temi', nedolasku zastupnika u Sabor, potpredsjednik SDP-a, rekao je kako je 'red i fer da se bude s kolegama i da se ne ostave 3,4,5 njih' koji će postavljati pitanja. Dodao je kako zastupnici imaju posla i na terenu, ali su ipak trebali biti na aktualnom prijepodnevu prilikom otvaranja jesenskog zasjedanja.

Upitan je li Maras najbolji zastupnik SDP-a, Komadina je odgovorio: 'On voli govoriti, ponekad pogodi, ponekad i promaši, ali on je vrijedan zastupnik'.