predsjedništvo hdz-a

SDSS ostaje bez državnog tajnika? Erlić: To je još uvijek špekulacija

08.07.2024 u 16:26

Bionic
Reading

U tijeku je sastanak Predsjedništva HDZ-a u Zagrebu. Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić osvrnuo se na pregovore s Domovinskim pokretom o broju mjesta državnih tajnika koji bi trebali pripasti HDZ-ovom koalicijskom partneru.

Erlić nije htio previše otkrivati kada se radi o pregovorima budući da u njima ne sudjeluje osobno, prenosi HRT.

'Mislim da je važno da se državni tajnici izaberu. Zasad su aktualni ovi koji jesu i vidjet ćemo, vjerujem da će to biti normalan dogovor', rekao je.

Na pitanje ostaje li SDSS bez državne tajnice u njegovom ministarstvu, odgovorio je kako je to još uvijek špekulacija.

'Ne mogu u ovom trenutku o tome govoriti. Za mene je to još uvijek špekulacija. Ona (op. a. Spomenka Đurić) je još uvijek aktualni državni tajnik. Vidjet ćemo u narednim danima što će biti rezultat pregovora', kazao je.

Goran Penić u Jutarnjem listu piše kako DP očekuje između 11 i 15 državnih tajnika. Tražili su gotovo sve resore u Vladi, osim pravosuđa, uprave i digitalne tranzicije te ministarstva vanjskih i europskih poslova.

  • +17
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Ako se pita ministra Erlića ta je broj - razuman. 'Meni jest, oni participiraju u novoj Vladi. Tri su ministarstva. Ne mogu sada govoriti o detaljima oko pregovora', dodao je.

Podsjetimo, iako su prošla nešto manje od dva mjeseca od izglasavanja nove Vlade, koalicijski partneri još uvijek nisu raspodijelili sve funkcije. Tako u ministarstvima još uvijek sjede uglavnom stari državni tajnici, a među njima i SDSS-ovi. Za tu stranku DP je kazao da ne može biti dio Vlade.