POPULARNOST DIREKTORA

Šefovi kampanje: Rimac zgrnula glasove, Dragovan baš i ne

09.11.2015 u 16:00

  • +12

Poznate face koje su osvojile najviše/najmanje izbornih glasova

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Koliko su uspješno odradili svoj posao kao direktori kampanja HDZ-ove i SDP-ove koalicije ocijenit će analitičari, no građani su svoje ocjene za dvojac Josipa Rimac - Igor Dragovan već dali ocjene na izborima

Iako se 'direktorski' dvojac nije natjecao u istim izbornim jednicima, podaci o preferencijalnim glasovima ipak nešto govore i o njihovoj popularnosti. Prema podacima koje je objavio DIP,  Josipa Rimac, kao druga na listi Domoljubne koalicije osvojila je 5, 36 posto glasova, odnosno 6.212. preferencijalnih glasova.

S druge strane glavni tajnik SDP-a i direktor SDP-ove kampanje Igor Dragovan, kao četvrti na listi koalicije Hrvatska raste u 1. izbornoj jedinici, osvojio je tek 0.43 posto glasova, odnosno samo 343 preferencijalna glasa. Takav rezultat ne čudi kada se u obzir uzme da je najveći broj preferencijalih glasova na listi te koalicije u 1. izbornoj jedinici pokupio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, a veliki broj uzeli su i predsjednica HNS-a Vesna Pusić i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

I za Rimac i za Dragovana osiguran je ulazak u Sabor. HDZ-ova lista u 9. izbornoj jedinici uvjerljivo je prva i osvojila je 8 mandata. U brojkama to je 49,56 posto, odnosno 115.982 glasova.

Konkurenciju je u 1. izbornoj jedinici pomela koalicija Hrvatska raste, na čijoj je listi bio Igor Dragovan. Ta je koalicija osvojila 39,15 posto, odnosno 91.262 glasova.