ALKOHOLIČAR U PAKLU

Shadows of the Damned novosti

23.04.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Shadows of the Damned igra je o kojoj nakon njene službene najave i nismo puno pisali, a kako je nedavno nakratko odgođena, koristimo priliku kako bi se osvrnuli na posljednje informacije o tijeku produkcije

Prije nekoliko dana izlazak Shadows of the Damneda pomaknut je sa 7. lipnja na 21. lipnja. Radi se dakle o vrlo kratkoj odgodi koja, vjerujemo, neće zasmetati onima koji čekaju budući potencijalni hit razvojnog studija Grasshopper Manufacture koji uz pomoć  Shinji Mikamija i Goichi Sude rade na igri. Mikami je inače kreator Resident Evil franšize, a Suda je radi na razvoju No More Heroesa.

 

Kao što vidite, Damned ili jednostavno DMD kako autori od milja tepaju igri, ima i više nego obećavajući pedigre koji bi mu trebao osigurati kvalitetu.

 

U igri igrač preuzima ulogu Garcie Hotspura, nabrijanog rokera koji odlazi na osvetnički pohod u sam pakao kako bi spasio voljenu djevojku, koju je sam đav'o uzeo da mu grije drugu stranu kreveta. Radi se u biti o pucačini iz trećega lica tj. survival horroru koji prilično odskače od nekakve klasične i ustaljene formule toga žanra i pomalo podsjeća i na najnoviji Devil May Cry čiji je razvoj preuzeo Ninja Theory koji su dobili dopuštenje da potpuno preobraze franšizu.

 

 

Garcia Hotspur tako je nabrijani frajer u kožnjaku ovisan o motorima, vatrenom oružju i alkoholu, a da stvar bude bolja, upravo alkoholom će u igri puniti health. Neobičan protagonist i neobičan setting biti će potkrijepljeni i zanimljivim grafičkim stilom kojim prevladavaju žarko crveni tonovi i zagasito plava boja.

 

I za kraj, nedavno je potvrđeno da će punk bend The Damned uz pomoć Akira Yamaoke skladati naslovnu pjesmu za Shadows of the Damned.

 

U igri nažalost neće moći uživati vlasnici PC-a jer ista dolazi samo na PS3 i Xbox 360. Jedva čekamo.