SVAĐA ZBOG FOTELJA

Šibenska koalicija HDZ-HSP AS u krizi?

20.02.2014 u 17:00

Bionic
Reading

Ako je suditi prema burnim tonovima na današnjoj sjednici šibenskoga Gradskog vijeća, zbog negodovanja HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) imenovanjem ravnatelja gradske javne ustanove Sportski objekti, vladajuća koalicija HDZ–HSP dr. Ante Starčević u Šibeniku ima ozbiljnih problema.

Zamjenik šibenskog gradonačelnika i predsjednik gradskog ogranka HSP AS Nikica Penđer javno je negodovao zbog imenovanja vaterpolista Andrije Španje na mjesto ravnatelja gradske javne ustanove Sportski objekti, koje je provedeno većinom glasova uglavnom HDZ-ovih vijećnika.

Neslužbeno se doznaje kako je 'starčevićanac' partnerima iz HDZ-a uputio ultimatum – ili će mu prepustiti da na to mjesto imenuje svoga kandidata, ili će raskinuti koaliciju.

Budući da je, kako se doznaje, Španja bio kandidat HDZ-a, Penđer nije skrivao svoje nezadovoljstvo. Nakon sjednice Gradskoga vijeća izjavio je za Hinu kako očekuje da ga iz HDZ-a uvažavaju kao partnera ili će raskinuti koaliciju. 'Ne želim biti fikus', poručio je.

U subotu će, najavio je, otići na sjednicu Predsjedništva svoje stranke u Zagreb, gdje će sjesti s predsjednicom Ružom Tomašić i dogovoriti svoje daljnje korake, ali od svojih stavova, naglasio je, neće odstupiti.

Inače, Španjino imenovanje je na dnevni red sjednice Gradskoga vijeća delegiralo Upravno vijeće javne ustanove Sportski objekti, nakon što je jučer među pristiglim ponudama izdvojilo najbolju.

Osim SDP-ovih i HNS-ovih vijećnika protiv Španjinog imenovanja ruku je digao i vijećnik 'starčevićanaca' Antonio Gović.

Činjenica da je čak i nezavisni vijećnik Ante Gašperov Čače bio za Španjino imenovanje razljutila je dogradonačelnika Penđera koji je tom vijećniku poručio da 'prestane vozati Gradsko vijeće i neka se konačno izjasni gdje je'.

Gradski vijećnici danas su usvojili odluku o pokretanju procedure za izradu izmjena i dopuna šibenskog Generalnog urbanističkog plana. Bit će to prve cjelovite izmjene tog dokumenta od 1988. godine.