VATROGASNO ZAPOVJEDNIŠTVO

Situacija na požarištu na Kamešnici se popravlja

11.08.2017 u 17:39

Bionic
Reading

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković u petak je posjetio požarište na planini Kamešnici iznad Sinja te je ocijenio kako je situacija povoljnija nego u četvrtak

'Situacija na požarištu na Kamešnici danas je bolja nego jučer, nema puno otvorenog vatrenog plamena i vjerujemo se da će predstojeća noć biti mirna. a nadamo se i pomoći kiše u sljedećih nekoliko dana', rekao je Tucaković za Hinu.

Također je izvijestio kako su danas na požarište na Kamešnici stigli i pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Divulja koji su helikopterom 'desantirani' odnosno prevezeni na nepristupačni dio požarišta i ondje pomažu gasiteljima, među kojima je od četvrtka i 50 pripadnika hrvatske kopnene vojske.

'Očekujemo da će se izdimljavanja na požarištu pojavljivati sljedećih nekoliko dana te će gasitelji i dalje nastaviti dežurati na njemu do konačnog gašenja', rekao je Tucaković.

Potvrdio je kako požar na Kamešnici ne ugrožava naselja niti stambene objekte.

Tucaković je požarište na Kamešnici obišao u pratnji pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislava Vuke.