Slana torta od ječma
SASTOJCI:
170 g bisernog ječma
30 g maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
850 g kravlje skute ili ricotte
1 jaje
2 žumanjka
50 g svježe naribanog sira parmigiano-reggiano
3 žlice svježe nasjeckanog peršina
sol i papar
muškatni oraščić
PRIPREMA:
Skuhajte ječam u kipućoj slanoj vodi. Kad postane mekan, nakon 10 minuta, ocijedite i ohladite.
Zagrijte pećnicu na 180° C. Premažite maslacem i krušnim mrvicama pospite kalup za tortu. Rastopite maslac i pirjajte češnjak minutu, dvije. Pomiješajte ječam, skutu, jaje, žumanjke, sir, peršin, sol, papar i oraščić. Dodajte i češnjak na maslacu. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 35-40 minuta dok vrh ne dobije boju.