predator iz Harrodsa

Šokantan dokumentarac BBC-ja: Mohamed Al Fayed optužen za peterostruko silovanje

19.09.2024 u 15:22

Bionic
Reading

Više od 20 bivših zaposlenica Mohameda Al Fayeda govorilo je za BBC o njegovim seksualnim napadima i Harrodsovom zataškavanju toga

Bivši vlasnik Harrodsa Mohamed Al Fayed optužen je za silovanje pet žena i seksualno zlostavljanje najmanje 15 drugih dok su radile u luksuznoj robnoj kući, navodi se u istrazi BBC-ja. Više od 20 žena, od kojih su sve bile Al Fayedove bivše zaposlenice, rekle su u BBC-jevom dokumentarcu da ih je on seksualno napastvovao i da je Harrods zataškao zlostavljanje, piše Guardian.

Sadašnji vlasnici trgovine rekli su da su 'krajnje zgroženi' optužbama i ispričali se žrtvama. Al Fayed, koji je prodao Harrods 2010., umro je prošle godine u dobi od 94 godine.

Kraljevsko tužiteljstvo odlučilo je 2009. godine ne optužiti ga zbog tvrdnje da je seksualno napao 15-godišnju djevojčicu u trgovini.

Policija ga je 2013. intervjuirala nakon što je jedna žena optužila da ju je seksualno napao u svom stanu u Park Laneu nakon razgovora za posao. Slučaj je ponovno otvoren 2015., ali policija nije ništa poduzela. Al Fayed je uvijek negirao optužbe. Navodne žrtve daju detaljne izvještaje o zlostavljanju, uključujući i neke pred kamerom, u dokumentarcu 'Al Fayed: Predator u Harrodsu'. Navodi se da se zlostavljanje događalo u Londonu, Parizu, Saint-Tropezu i Abu Dhabiju.

Jedna je žena rekla za BBC da je silovana kao tinejdžerica u Al Fayedovom stanu u Park Laneu. 'Mohamed Al Fayed bio je čudovište, seksualni predator bez moralnog kompasa', rekla je za BBC.

Još tri žene rekle su za BBC da ih je silovao u stanu. Peta žena, koja se zove Gemma, rekla je u kameru da ju je Al Fayed silovao u svom stanu u Villi Windsor u Parizu, a zatim ju je natjerao da se opere dezinficijensom. U dokumentarcu je kazala: 'Očito je želio da izbrišem svaki trag da je bio u mojoj blizini.'

Autori dokumentarca kažu da su se žene javile nakon što su vidjele simpatičan portret Al Fayeda u Netflixovoj seriji 'Kruna'. Spomenute epizode pokrivale su vezu Diane, princeze od Walesa, s Fayedovim sinom Dodijem i njihovu smrt u prometnoj nesreći 1997. godine. A žena, koju BBC imenuje samo kao Sophiju, kaže da ju je Al Fayed pokušao silovati više puta dok mu je bila osobna asistentica od 1988. do 1991.