Spicy pileća juhica s flanovima od vlasca
SASTOJCI:
2,5 kg pilećih krilaca
3 rebra lisnatog celera, narezanog na veće komade
2 mrkve, razrezane na četvrtine
1 glavica luka, razrezana na pola
6 stabljika peršina, bez lišća
2 lista svježeg lovora
2,5 cm svježeg đumbira, narezanog na tanke ploške
8 zrna svježeg papra
4 l vode
Za flanove:
3 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
250 ml slatkog vrhnja
1 jaje + jedan žumanjak
sol i papar
silikonski kalupi za mini muffine
PRIPREMA:
Stavite sve sastojke za juhu u veliki lonac s dvije žličice soli i pustite da zavri. Odstranjujte pjenu, malo pomalo, kako se skuplja na površini. Lagano kuhajte, otklopljeno, četiri sata.
Procijedite juhu kroz fino sito odstranite masnoću i začinite sa soli i paprom.
U međuvremenu napravite flanove.
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Pomiješajte nasjeckani vlasac sa slatkim vrhnjem i u to umiješajte jaje i žumanjak, sol i papar.
Ulijte po žlicu smjese u svaku čašicu kalup za mini muffine. Pecite u vodenoj kupelji, dok se ne stisne, oko 10 minuta. Ostavite da se ohlade, a zatim ih stavite u zamrzivač da se stisnu.
Izvadite flanove iz kalupa i položite tri komada u duboki tanjur i prelijte vrućom juhom.