svi na rivu!

Split ima bogat program, a praznični četvrtak završit će koncertom i vatrometom

30.05.2024 u 09:40

Bionic
Reading

Splićani će praznični četvrtak, Dan državnosti, Dan hrvatskih branitelja grada Splita i blagdan Tijelova obilježiti u krugu obitelji i na misama jer se najveći dio programa odvio u srijedu, a danas ih još očekuje promenadni koncert Limene glazbe, nastup mažoretkinja i vatromet

Svi koji se u četvrtak nađu na Rivi moći će pratiti promenadni koncert Limene glazbe HGD "Stjepan Radić" i nastup Mažoretkinja grada Splita koje će se kretati od Trga Gaje Bulata preko Marmontove ulice, pa sve do Rive. Sve završava navečer velikim vatrometom.

Predstavnici grada, županije, braniteljskih udruga i brojni drugi u srijedu su kod Središnjeg križa na gradskom groblju Lovrinac, potom na Groblju branitelja iz Domovinskog rata, kao i kod Spomen obilježja poginulim Bošnjacima-muslimanima u Domovinskom ratu Split položili vijence.

Nakon toga položeno je cvijeće i kod spomenika u Parku branitelja poslije čega je sa zgrade Gradske uprave spušten 22 metra dugi hrvatski barjak. Zastava Republike Hrvatske podignuta je  i na štandarcu na Pjaci uz intoniranje državne himne Lijepa naša, a položen je i vijenac kod Spomen ploče na Narodnom trgu.

Obilježavanje blagdana u srijedu je završilo misom zahvalnicom u katedrali sv. Dujma i koncertom solista, Zbora i Orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Split koji je održan navečer na Trgu Gaje Bulata ispred zgrade HNK.