CROYA Charter Show

Split okupirale 42 luksuzne jahte za najam: Cilj nam je stati uz bok Mallorci

05.10.2024 u 12:23

Bionic
Reading

Ukupno 42 luksuzne jahte izložene su na Zapadnoj obali u Splitu do nedjelje, u sklopu CROYA Charter Showa, specijaliziranog međunarodnog sajma najprestižnijih jahti dostupnih za najam u Hrvatskoj

Preko dvjesto čarter agenata pristiglo je iz cijelog svijeta kako bi osobno dobili uvid u ponudu brodova sa stalnom posadom, dužine od 20 do 55 metara.

“Split je iznimna destinacija sama po sebi i od početka nam je bio prva opcija za održavanje sajma. Cijele godine ovdje se ukrcavaju i iskrcavaju najprobirljiviji gosti“, istaknuo je Stipe Petričević, predsjednik CRO.Y.A., udruge hrvatskih čarter i pomorskih agencija koja je organizirala sajam.

Petričević je dodao kako je ovo prvi korak prema pozicioniranju hrvatske obale uz bok europskim liderima po pitanju turizma za elitnu klijentelu.

  • +4
CROYA CHARTER SHOW Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Jelavić

“Glavni nam je cilj snažnije se pozicionirati, uz bok Azurnoj obali, Mallorci, Grčkoj i Turskoj. U tome ćemo i uspjeti, u to sam uvjeren.“

Već je po prvim dojmovima jasno koliko je Splitu bio potreban jedan ovakav sajam. Ključno je, ističu glavni akteri, pozicionirati našu obalu kao elitnu jahting destinaciju, a Split se ovim sajmom definitivno upisuje na svjetsku mapu charter sajmova.

Inače, CROYA Charter Show se održava u sklopu Splitskog festivala jedrenja 

''Festival jedrenja je važan za naš grad jer promovira nautički turizam općenito i produžava sezonu. U sklopu ovog Festivala imamo i CROYA Charter Show koji također promovira nautički turizam ali kroz naglasak na elitni jahting i važno je da pokažemo koliko Split može ponuditi i takvim gostima'', istaknuo je zamjenik splitskog gradonačelnika, Antonio Kuzmanić.