prometni kaos

Split pod opsadom, počinje Ultra: Gužve u zračnoj luci, zatvorene ceste

12.07.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Bliži se sredina ljeta, a u Splitu počinje Ultra, što je dobitna kombinacija za prometni krkljanac u našem najvećem primorskom gradu. U petak se od jutra stvaraju gužve i u Zračnoj luci Split, u koju stižu brojni posjetitelji Ultre

Danas je prvi dan trodnevnog glazbenog festivala u Splitu. Osim dobre zabave, turiste dočekuje velika vrućina. Za ovogodišnju atmosferu pobrinut će se Armin van Buuren, Adam Beyer, Boris Brejcha, Eric Prydz, Hardwell, Martin Garrix i Timmy Trumpet.

Svake godine tijekom Ultre Split doživljava pravu prometnu gužvu. Tisuće posjetitelja pristižu u kratko vrijeme, što stvara velike probleme, a stanovnici se često žale na prometni kaos koji vlada tih dana.

HAK navodi da je povećana gustoća prometa na važnijim cestama, gradskim prometnicama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, pojedinim graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i na pristaništima. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Policija je ranije izdala priopćenje vezano uz posebnu regulaciju prometa tijekom festivala Ultra u petak, subotu i nedjelju. Kažu da će ‘opservirati sigurnosno interesantne lokacije na području Splita’, na kojima očekuju okupljanje većeg broja građana ovisno o kretanju i okupljanju posjetitelja.

Posebna regulacija prometa u petak (12./13.), subotu (13/14.) i nedjelju (14./15. srpnja) vrijedit će od 19.30 do 6.30, a redarska služba s policijskim službenicima uspostavit će blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa u Parku mladeži, gdje se održava festival, i za sav promet bit će zatvorene:

  • +10
Gužva u Zračnoj luci Split Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL
  • Ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s Ulicom Ante Starčevića
  • Ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice
  • Ulica Put Brodarice.

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taksijima.

S obzirom na potrebu zatvaranja cesta uz mjesto održavanja javnog okupljanja i to da u ovom trenutku povećan broj turista boravi u gradu, zbog čega je intenzivniji i cestovni promet, napominju da su od petka do nedjelje od 19.30 do 6 sati mogući zastoji i gužve u prometu, posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu te na području Spinuta i Lovreta.

Savjetuju građanima da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i da koriste alternativne pravce. Također, s obzirom na očekivan povećan intenzitet prometa, mole građane za dodatno strpljenje.

Više pročitajte ovdje.