DERBI NA PARKU MLADEŽI

Split želi u Europu, a Rijeci bodovi za opstanak

13.04.2012 u 13:53

Bionic
Reading

Derbi Splita i Rijeke imat će posebnu težinu, kako zbog toga jer je riječ o slavljeničkoj utakmici povodom stotog rođendana domaćina, tako i zbog rezultatskog imperativa za obje momčadi

Malo je ostalo do kraja prvenstva a Split i Rijeka u svaku će slijedeću utakmicu ući s rezultatskim imperativom. Crvenima s Parka mladeži bodovi su prijeko potrebni kako bi ostali u utrci za treće mjesto koje vodi u Europu, a Riječanima trebaju bodovi spasa za opstanak u prvoligaškom društvu.

Tradicija je na strani gostiju, koji su pobijedili u sva tri međusobna ogleda, no trener Splita Tonći Bašić vjeruje da je sazrelo vrijeme za pobjedu njegove momčadi.

'U prošlom kolu je izostao dobar rezultat i stoga želimo protiv Rijeke osvojiti sva tri boda i uveličati proslavu jubileja dobrim rezultatom. Rijeka je dobra momčad, koja je dodatno pojačana s nekoliko iskusnih igrača. Bit će teško, no ja vjerujem u uspjeh, pogotovo jer će Riječani biti umorniji od nas, oni su u srijedu gostovali u Puli', kazao je Bašić i dodao .

'Naš cilj je Europa i borit ćemo se dok god postoji teoretska šansa.'

Bašić neće moći računati na ozlijeđene Jelića, Serdarušića i Babića, te Rebića koji je isključen u Zadru. Od prve minute trebao bi zaigrati Baraban.

'Očekuje nas teška utakmica jer se Rijeka bori za opstanak, a nama su bodovi važni za Europu. Poseban motiv nam je i proslava jubilarnog rođendana, bilo bi lijepo proslaviti ga pobjedom', kazao je Baraban.