PROMJENE U HAJDUKU

Sprema se velika igračka čistka na Poljudu

16.12.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš dobio je nalog od Nadzornog odbora da smanji klupske rashode za 30 posto, a štednja će se provoditi na svim razinama, uključujući svlačionicu

Kriza je odavno zakucala na glavna vrata poljudskog stadiona, samo su se svi unutar zidina stadiona pravili gluhi i nisu odgovarali. No došlo je vrijeme da se netko pozabavi i tim problemom i podvuče crtu ispod brojki u kolonama prihodi i rashodi. Ishod je porazan: Hajduk je u minusu za 30 posto proračuna, a u pitanju je oko 30 milijuna kuna, i predsjednik uprave Hrvoje Maleš dobio je zadatak da sreže rashode na svim razinama.

Premda će biti oštrih rezova i na drugim razinama, javnosti je najzanimljivije kako će se rezanje proračuna odraziti na svlačionicu. Kako sada stvari stoje, jedina konkretna ponuda je ona za Marija Maloču, za kojega bi Hajduk mogao uprihoditi oko 900.000 eura. Postoje ponude za Masahika Inohu, za kojega bi Hajduk uprihodio 700.000 dolara, te Srđana Andrića i Marija Brkljaču, čija bi prodaja donijela po 200.000 eura. No sve te ponude nisu konkretne, kao što nema konkretnog interesa za Antu Vukušića te nedavno protjerane Dinka Trebotića i Marija Tičinovića. Sve je to daleko od realizacije, a Hajduku novac treba odmah.

Novac je spreman ponuditi Reno Sinovčić za Subašića i Tomasova, no ni to nije značajan iznos, jer se Hajduk otezanjem doveo u nezavidnu situaciju da mora prihvatiti sve što mu Zadrani ponude.

Hajduk bi se rado riješio i balasta iz druge momčadi, Hrvoja Vejića, Marijana Buljata i Josipa Barišića, kojima godišnje plaća 750.000 eura, a drži ih na ledu, te Ljube Miličevića, koji nije opravdao dovođenje na početku sezone.

Kad se sve zbroji i oduzme, još uvijek je to nedovoljno za značajniju uštedu ili prihod. Za to će trebati prodati nekog kapitalca, a osim Vukušića, jedini koji može donijeti značajniji prihod je Anas Sharbini.

Najavljeni su i razgovori sa stručnim stožerom, jer Balakov s pomoćnicima mjesečno košta 40.000 eura, i od njih će se, s obzirom na neadekvatne rezultate, tražiti smanjenje ugovora.

Maleša čekaju teški dani, serija pregovora s igračima i stručnim stožerom, tijekom kojih svakome mora posegnuti u džep. Nimalo ugodan zadatak.