vremenska prognoza

Stiže zahlađenje, pogledajte gdje će sljedećih dana biti kiše, a gdje snijega

17.01.2019 u 07:41

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno s kišom na sjevernom Jadranu, u gorju i sa snijegom, a u ostatku Hrvatske uglavnom sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorloškog zavoda (DHMZ) za četvrtak

Poslijepodne i navečer je kiša moguća na srednjem i južnom Jadranu te u središnjoj Hrvatskoj.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 9 i 14 stupnjeva Celzija, ponegdje u gorju ona će biti malo niža, prognoza je DHMZ-a.

Puhat će slab i umjeren umjeren jugozapadni vjetar, no ponegdje će on biti s jakim, uglavnom u gorju, i olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu u početku i jugozapadnjak. Zbog jakog juga i jugozapadnjaka izdani su žuti i narančasti meteoalarmi za veći dio Hrvatske pa se, pogotovo moreplovce, upozorava na oprez.

U petak će biti pretežno oblačno s kišom koja će prelaziti u susnježicu i snijeg. U unutrašnjosti, osobito na zapadu, nastat će novi snježni pokrivač, a u gorju i to ponajprije u Gorskom kotaru i deblji. Na Jadranu većinom kiša i lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom.

  • +27
Ilustrativna galerija / Snijeg zabijelio Sinj i dalmatinsku zagoru Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Puhat će jako jugo i jugozapadni vjetar koji će sredinom dana na sjevernom Jadranu okretati na umjerenu i jaku, ponegdje i olujnu buru, te umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar u unutrašnjosti.

U većini krajeva najtoplije će biti ujutro i prijepodne uz temperaturu od 4 do 9 stupnjeva, na sjevernom Jadranu i do 11, dok će popodne biti osjetno hladnije. Duž obale i na dalmatinskim otocima temperatura zraka u većem dijelu dana će biti između 9 i 14 stupnjeva.

Sljedećih dana temperatura će u većini Hrvatske pasti za nekoliko stupnjeva, a kiše i snijega očekuje se i sljedeći tjedan. Detaljniju vremensku prognozu pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot