vremenska prognoza

Stižu paklene vrućine, pročitajte kako se zaštititi

10.07.2017 u 07:02

Bionic
Reading

Pretežno sunčano te i dalje vruće i vrlo vruće. U unutrašnjosti će povremeno biti male i umjerene naoblake, a osobito oko sredine dana i poslijepodne lokalno se očekuju pljuskovi s grmljavinom, a osvježenje stiže tek u četvrtak

Vjetar većinom slab, uz grmljavinu prolazno moguće i pojačan, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 17 do 23, a na Jadranu od 22 do 27 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna većinom od 32 do 38 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža.

U većem dijelu Hrvatske bi se kod mnogih mogao pojaviti osjećaj manjka energije ili glavobolja, a kod kroničnih bolesnika veće tegobe, zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika. Ako je moguće, njima treba prilagoditi radne aktivnosti, smanjujući im intenzitet i obavljajući ih u hladnijem dijelu dana. Osim radne, i svu je ostalu populaciju potrebno zaštititi od vrućine i UV zračenja izbjegavanjem izlazaka u najtoplijem dijelu dana, nošenjem lagane odjeće, uzimanjem dovoljno tekućine i lagane hrane. Više uputa o zaštiti od vrućina pročitajte ovdje.

Sutra će pak biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti prema kraju dana uz više oblaka i lokalne pljuskove s grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren veći dio dana jugozapadni i južni.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 17 do 23, a na Jadranu od 22 do 26 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna većinom od 31 do 36 stupnjeva Celzijevih.

U srijedu će polako početi popuštati paklene vrućine, a očekuje se najviša dnevna temperatura od 31. stupanj Celzijev, a u četvrtak će se spustiti na 28 stupnjeva. Od petka osvježenje.