JEDAN TURČIN POGINUO, DRUGI KRITIČNO

Stravična prometna nesreća na autocesti A3

15.02.2013 u 14:43

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5,10 sati na južnoj strani autoceste A3, kod Sikirevaca, poginuo je 50-godišnji državljanin Turske, dok je 40-godišnji turski državljanin teško ozljeđen, izvijestila je brodsko-posavska policija po završetku višesatnog očevida.

Policija navodi kako je do prometne nesreće došlo jer 30-godišnji vozač, upravljajući teretnim automobilom Mercedes, nije držao dovoljan bočni razmak prilikom pretjecanja zaustavljenog teretnog vozila turskih registracija, pa je udario u zaustavljeno teretno vozilo i muškaraca, turskog državljanina, koji je stajao kraj vozila. Drugi turski državljanin se nalazio ispod zaustavljenog teretnog vozila jer je mijenjao kotač.

U ovoj prometnoj nesreći, na mjestu nesreće smrtno je stradao 50-godišnji državljanin Turske, dok je 40-godišnji turski državljanin s teškim tjelesnim ozljedama prevezen i zadržan na liječenju u bolnici u Vinkovcima.

Policijski službenici protiv 30-godišnjeg vozača podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, navodi Policijska uprava brodsko-posavska.