Everybody’s Gone to the Rapture

Studio zaslužan za Dear Esther predstavio novu igru

31.07.2012 u 12:51

Bionic
Reading

Everybody’s Gone to the Rapture naziv je nove igre studija Thechineseroom koji nas je relativno nedavno oduševio vrlo neobičnom igrom Dear Esther

Dear Esther prva je igra Thechineserooma koja je bazirana na Valveovom engineu Source i koju na kraju mnogi nisu ni smatrali igrom, više interaktivnom pričom. Kako je god nazivali, Dear Esther naslov je kakav se vrlo rijetko pojavljuje na tržištu, a ako nekim slučajem niste pogledali nadahnutu recenziju Kreše Lauša, pogledajte je ispod ovoga teksta.

 

Nakon što je Dear Esther dobila zaista iznimno pozitivne reakcije, studio Thechineseroom prihvatio se posla na novoj igri koju su sada i službeno najavili. Everybody’s Gone to the Rapture igra je smještena u ruralnu englesku sredinu koja upravo proživljava – smak svijeta.

 

Kreativni direktor igre Dan Pinchbeck inspiraciju za Rapture objasnio je ovako: 'Koncept igre gotovo je preuzet iz britanske znanstvene fikcije 60-ih i 70-ih godina i pitanja kako bi kraj svijeta izgledao u ruralnoj engleskoj sredini. To je poput onoga filma koji je nastao nakon Drugog svjetskog rata u kojemu nacisti uspiju izvesti invaziju na Englesku. Film je bio vrlo kontroverzan jer je prikazao da se time dobar dio stvari zapravo uopće ne bi promijenio za većinu stanovništva, a promjene bi vrlo lako bile prihvaćene.'

 

Igrač će u igri preuzeti ulogu protagonista koji će na raspolaganju imati tek sat vremena gameplaya te šest likova s kojima će moći komunicirati, ali neće trebati. Naime, na igraču je izbor kako će utjecati na svijet i likove, a time i na razvoj priče. Odluči li pak ostati isključen i ne komunicirati ni s kim, opet će moći promatrati razvoj stvari i priče i promjene koje će to ostaviti na svijet.