1:0 ZA LOKOMOTIVU

Subašić spasio Hajduk prave katastrofe

19.11.2011 u 18:41

Bionic
Reading

Hajduk je na Maksimiru izgubio od Lokomotive, a to što je rezultat bio minimalnih 0:1 'bijeli' mogu zahvaliti bravurama svog golmana koji je 'skidao' udarce 'lokosa' kao od šale

Po magli i jako hladnom vremenu Lokomotiva i Hajduk odigrali su svoju utakmicu 15. kola MAXtv Prve lige na Maksimiru i prava je šteta što se na tribinama nije skupilo više ljudi. Bila je to izvrsna utakmica domaćina, rastrčanih 'lokosa' koji su održali splitskim 'bijelima' pravu lekciju iz nogometa, a to što je konačni rezultat bio samo 1:0 za domaćine, Krasimir Balakov može zahvaliti svom golmanu Danijelu Subašiću koji je bravuroznim obranama stvarao čuda ispred svog gola.

Jedini pogodak na utakmici pao je u 41. minuti kad je Poljak pogodio s bijele točke, nakon što je Kukoč nesmotreno 'pokupio' jednog od napadača domaće momčadi, no daleko od toga da je to bio najuzbudljiviji trenutak susreta. Domaćini su napadali poput 'osica', stvarali prilike, pucali iz svih pozicija, a Subašić je nevjerojatnim paradama držao Hajduk 'iznad vode'. Da je splitski golman imao samo malo lošiji dan, mreža gostiju bila bi prepuna, a jedan od najvećih hrvatskih klubova - posramljen.

Gostujući napadači nisu se iskazali, baš kao ni vezni red. Jednostavno, Hajduk je igrao jalovo, bez ikakve ideje što i kako učiniti u napadu. Obrana je na trenutke bila toliko smušena da je pravo čudo što pobjeda Lokomotive nije izražena kudikamo većom razlikom.

U idućem kolu Hajduk će igrati protiv Šibenika, dok će Lokomotiva ponovno biti domaćin, ovog puta Varaždinu.