novi ministar

Šušnjar: S Vujnovcem nisam razgovarao o energetici, samo smo se pozdravili

20.05.2024 u 14:15

Bionic
Reading

U ponedjeljak je svoju prvu sjednicu odradila nova vlada HDZ-a i DP-a, a nakon sjednice su izjave dali neki od ministara, među njima i novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar (DP)

Na početku je rekao da će svoj mandat posvetiti tome da hrvatski građani žive bolje i budu veseliji te da ne moraju odlaziti iz Hrvatske, nego se vraćati u nju, spominjući da su ga neki mediji nazvali 'veselim ministrom'. Rekao je da još nije imenovao državne tajnike jer prvo mora porazgovarati sa svima.

'Polako, moramo razgovarati sa svima, priopćiti i tim ljudima s kojima razgovaramo kakve su pozicije dogovorene, čime raspolažemo. Dozvolite da mi je prvi radni dan', rekao je Šušnjar, a prenosi N1. Na pitanje kako je, po njegovu mišljenju, DP prošao u programu Vlade, kaže da je stranka dobro prošla.

'Ne znam tko je izašao s podacima, a velik dio našeg programa je i u programu Vlade i u koalicijskom sporazumu. Započinjemo s radom, dogovorili smo koordinacije na tjednom nivou, svakodnevno se moramo prilagođavati', kazao je. Na pitanje zašto je kao odvjetnik ušao u Vladu i u ovako velik resor kakav je gospodarstvo, Šušnjar kaže da mu je velika čast biti ministar u hrvatskoj Vladi i da to nije floskula, iako zvuči kao da jest.

  • +2
Ante Šušnjar preuzeo Ministarstvo gospodarstva Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Dolazim iz Hercegovine, karijeru sam proveo u Zagrebu, ovo je izazov i velika čast', kazao je novi ministar. Rekao je i da neće biti problema u popunjavanju njegove imovinske kartice jer je kao odvjetnik pomagao drugima s time.

'Što imate, to stavite u imovinsku karticu. To je to', rekao je. Kaže da će raditi na povećanju industrijskog udjela u BDP-u i da to misli napraviti kroz porezne izmjene, rasterećenja i olakšanje svih vrsta poslovanja u gospodarstvu. Kaže da se ne boji izazova koji je pred njim.

'Ne treba bježati ni od kakve odgovornosti, mi smo tu da omogućavamo gospodarstvu da što većom brzinom ide naprijed', kazao je i dodao da s Pavlom Vujnovcem nije razgovarao o energetici.

'Sreli smo se i pozdravili', kazao je, a na pitanje o obiteljskoj tvrtki rekao je da se obitelj ne može birati.

'To vam Bog da. To poduzeće je nastalo kad sam imao 14 godina, te udjele sam naslijedio i prenio ih dalje. Nikada dosad nisam radio ništa operativno u tom poduzeću. Ne vidim prostora za sukob interesa', rekao je Šušnjar i dodao da mu je zabrana rada nedjeljom u redu jer se zalaže za to da ljudi provode vrijeme s obitelji. Na pitanje o otkupu udjela u Ini od MOL-a rekao je da misli da od dobrih stvari ne treba odustati, ali da 'za precizan odgovor mora napraviti analize u kojem pravcu bismo se trebali postaviti u realizaciji tog problema'.