n/a

Tagliolini s umakom od boba, badema i češnjaka

19.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Slatko-slana kombinacija s tjesteninom za prave obožavatelje talijanske kuhinje

SASTOJCI:

120 g oguljenih badema
3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
180 ml vode
500 g tankih rezanaca s jajima
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice maslaca
300 g očišćenog i oguljenog boba
1/2 šalice naribanog parmezana
1 žlica soka od limuna
pola vezice peršina, nasjeckanog
60 g nasjeckanih i prženih badema

PRIPREMA:

Pasirajte oguljene bademe s češnjakom, vodom i malo soli u blenderu, dok ne dobijete glatku smjesu. Kuhajte taglioline u kipućoj slanoj vodi, dok nisu skoro al dente. Sačuvajte nekoliko šalica vode u kojoj se kuhalo, a zatim ocijedite tijesto.

U međuvremenu, zagrijte ulje i žlicu maslaca u tavi te dodajte pire od badema i češnjaka. Pirjajte dok se malo ne zgusne, oko 3 minute. Potom dodajte dvije i pol šalice sačuvane tekućine, sol i papar i kuhajte dok se ponovno ne zgusne. Umiješajte dvije žlice maslaca, dodajte tijesto i bob te kuhajte dok tagliolini nisu al dente. Maknite s vatre i dodajte peršin, limun, pržene bademe i sir.