KRAJ GAMEBYROA

TES V: Skyrim na potpuno novoj tehnologiji

14.12.2010 u 11:59

Bionic
Reading

Prije dva dana iz Bethesde stigla je i službena najava novog nastavka u serijalu The Elder Scrolls, što je pokrenulo lavinu pitanja u vezi s tehnologijom na kojoj će se bazirati igra

Kao što smo i pisali, novi The Elder Scrolls predstavljen je na Spike TV Video Game Awards s CGI teaserom koji nam je otkrio tek mogući setting i dio priče. Pitanje koje su nakon najave Skyrima povukli mnogi bilo je ono na kojoj će se tehnologiji, tj. engineu temeljiti igra.

 

U ovom se slučaju radi o sasvim logičnom pitanju s obzirom da Gamebyro, engine koji je predstavljen prije četiri godine u TES IV: Oblivion, čak ni tada nije funkcionirao savršeno, a da ne pričamo o recentnom i hvaljenom Fallout: New Vegasu gdje je bio zaslužan i za poveliki niz tragikomičnih scena uzrokovanih bugovitošću i manjkavošću samog enginea.

 

Mnogi su čak nagađali da bi igra mogla koristiti id Tech 5 engine s obzirom na to da i id i Bethesda imaju istoga vlasnika – tvrtku ZeniMax koja se nedavno izjasnila da se engine koji će pokretati i Rage neće prodavati izvan kuće.

 

No, takva nagađanja Bethesda je odbacila te je potvrđeno da će TES V: Skyrim raditi na potpuno novoj tehnologiji koju je razvila sama Bethesda kroz nekoliko posljednjih godina.

 

'Možemo potvrditi da je engine na kojemu je temeljen Skyrim potpuno nov i izgleda fantastično', izjavio je Nick Breckon iz Bethesde, a potvrđeno je i da će više detalja o igri biti otkriveno početkom sljedeće godine.

 

The Elder Scrolls V: Skyrim u produkciji je za PC, PlayStation 3 i Xbox 360, a najavljen je za 1. studenoga 2011. godine.