MIRISI ORaH-a

Testirali smo prve stranačke parfeme u Hrvatskoj

22.07.2015 u 17:18

Bionic
Reading

Parfemima do novca za financiranje stranke. Tako je ORaH Mirele Holy zamislio financiranje svoje stranke u budućnosti. S vremenom će se pokazati je li to moguće, ali pokušaj je svakako vrijedan zapažanja s obzirom na to da se stranke u Hrvatskoj oslanjaju na sredstva koja dobivaju iz proračuna, donacije koje uspijevaju prikupiti ili iz crnih fondova… Tportal je testirao ORaH-ove parfeme

ORaH je predstavio tri parfema - muški, ženski i uniseks - a prema riječima njihova dizajnera Dejana Levačića, u svakom od njih, kao i u 80 posto parfema na tržištu, ima crta ORaH-a.

'Bavio sam se mišlju kakav bi to 'politički parfem' trebao biti i kako sam 2003/04. dosta vremena provodio u Saboru, odlučio sam da uz crtu oraha ima notu mirisa papira i sandalovine jer sve to podsjeća na Sabor', kazao je Levačić.

Hoće li za njihov (ne)uspjeh na tržištu biti presudna cijena od 149 i 199 kuna, činjenica da je riječ o stranačkom proizvodu, a poznato je kako politika kotira među ljudima, ili možda sam miris, u ovim nepredvidivim vremenima teško je prognozirati.

Tportalovi novinari odlučili su ekskluzivno testirati ORaH-ove mirise i iako je ideja bila da onjušimo sva tri i pobliže vam ih predstavimo, u tome nismo posve uspjeli.

Razlog za to vrlo je bizaran. Naime, ORaH je na promociju donio samo tri bočice i dok smo mi testirali ženski i uniseks parfem, u gužvi koja je nastala netko od prisutnih ukrao je muški. Stoga ćemo o njemu možda pisati nekom drugom prigodom.

ORaH Feminine, 30 ml, 149 kuna
Blagog intenziteta, prozračan, vrlo nježan i ugodan, s izraženom notom južnog voća i cvijetom jorgovana, ovaj miris u redakciji je rijetko koga ostavio ravnodušnim. Iako je dojam da je cvijeća previše i da guši ostale sastojke, u kategoriji parfema do 150 kuna teško je očekivati više, ali opći dojam je solidan.

Sastojci gornje note: cvijet naranče, kokos, jorgovan, orlovi nokti, breskva, zumbul, ylang-ylang, bergamot; srednje note: karanfil, jasmin, tuberoza, korijen irisa, ruža, narcis; bazne note: mošus, amber, sandalovina, mahovina, cedar; glavna nota: orah

ORaH Unisex, 50 ml, 199 kuna
Od sva tri parfema u ORaH-u najviše nade polažu u njega, a i sam dizajner rekao nam je da se najviše pozabavio njime. Iako je namijenjen svima, Mirela Holy drži da bi LGBT populacija mogla biti glavna klijentela za ovaj miris. 'Ovo je muški miris', bila je prva reakcija nekoliko kolegica u redakciji koje nisu znale o čemu se radi. Odmah izrazito oštar i intenzivan, nakon čega je teško definirati što se nalazi u pozadini, ORaH-ov Unisex nije za svakoga. Stariji čitatelji sjetit će se kako su svojedobno mirisale kolonjske vode namijenjene njezi kože nakon brijanja, popularni Ralon i Pino silvestre. Oštrinom koja ubija sve ostalo, ovaj parfem podsjeća upravo na njih. Možda nađe svoju klijentelu na tržištu, ali nama se nije svidio.

Sastojci gornje note: med, cimet, bergamot, ruža, limun, taragon; srednje note: cedar, jasmin, korijen irisa, pačuli; bazne note: cibetka, vetiver, vanilija, mahovina, mošus, pačuli, amber; glavna nota: orah.