Slastica je to koju možete brzo pripremiti, a kava i čokolada jedna su od Aninih najdražih kombinacija
SASTOJCI:
Za koru:
15 g čokolade Nestlé Ecuador, nasjeckane
1 i pol šalica rižinih pahuljica, izgnječenih
50 g šećera
Za kremu:
85 g čokolade Nestlé Ecuador, sitno nasjeckane
2 žličice praha Nescafé Espresso
500 ml mlijeka
2 lista želatine
3 žlice škroba
60 g smeđeg šećera
2 žličice tamnog ruma
Za glazuru:
1 žličica praha Nescafé Espresso
80 ml slatkog vrhnja
1 žličica smeđeg šećera
1 žličica tamnog ruma
PRIPREMA:
Za koru:
Kuhajte šećer na laganoj vatri dok se ne počne topiti. Nastavite kuhati dok ne dobijete zlatni karamel. Maknite s vatre, umiješajte rižine pahuljice i odmah izlijte u dno kalupa za torte. Razmažite da dobijete ravnomjernu debljinu. Posipajte nasjeckanu čokoladu po toploj kori, da se rastopi. Ohladite dok se čokolada ne stvrdne.
Za kremu:
Namočite želatinu u hladnu vodu. Rastopite instant kavu u 2 žlice vrućeg mlijeka. Iscijedite želatinu i rastopite je u vrućem mlijeku s kavom. Izmiješajte škrob s ostatkom mlijeka i stavite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok se mlijeko ne zgusne. Maknite s vatre, dodajte kavu sa želatinom, čokoladu, smeđi šećer i rum te dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ulijte u kalup, na koru od rižinih pahuljica. Ostavite da se stisne u hladnjaku nekoliko sati.
Za glazuru:
Istucite vrhnje sa smeđim šećerom u šlag. Rastopite instant kavu u rumu i umiješajte u kremu. Razmažite jednoliko tu kremu po čokoladnoj.