N/A

Tortice od karfiola

03.11.2009 u 18:51

Bionic
Reading

Iako je kao namirnica često zapostavljen, karfiol se uz malo truda može pretvoriti u lagan ručak za istinske sladokusce. Ana je odavno shvatila da karfiol ima sasvim drukčiji okus kada se najprije propirja jer se običnim prokuhavanjem njegov okus poprilično razvodni. To (sa)znanje primijenila je i ovaj put, pripremajući jednostavne i fine tortice od karfiola

SASTOJCI:

120 ml maslinovog ulja
1 veći karfiol ili 2 manja
8 fileta slanih inćuna
9 jaja
1 bijeli kruh francuz
35 g brašna
40 g naribanog sira pecorino romano
150 g mladog, bijelog, tvrdog ovčjeg sira

PRIPREMA:

Napravite mrvice od sredine francuza (da dobijete ½ šalice). U velikoj tavi zagrijte nekoliko žlica ulja. Dok nije vruće, dodajte karfiol i inćune. Miješajući pirjajte dok karfiol nije vrlo mekan, ali da se ne raspada (oko 15-ak minuta). Maknite s vatre i malo ohladite. Pomiješajte karfiol s jajima, mrvicama, brašnom i pecorinom.

Zagrijte dvije žlice ulja na tavi i stavljajte po žlicu smjese tako da između njih bude razmak. Pecite oko 3 minute sa svake strane, dok nisu zlatne boje. Ocijedite na kuhinjskom ručniku i za posluživanje posipajte naribanim ovčjim sirom.