VELIKO PRIZNANJE

Tportalov Vizionar godine osvojio svjetsku PR nagradu

08.07.2024 u 18:04

Bionic
Reading

Tportalov projekt Vizionar godine, realiziran s agencijom 404, osvojio je prestižnu nagradu IPRA GWA (International Public Relations Association Golden World Awards) u kategoriji event menadžmenta

Projekt Vizionar godine, koji je tportal pokrenuo s ciljem isticanja pojedinaca koji pomiču granice i otvaraju prilike mnogima, i to u pet kategorija (društvo, gospodarstvo, tehnologija, kultura i sport), nagradio je 48-člani međunarodni žiri koji je ocjenjivao prijave u 38 kategorija.

'Ova nagrada našem novom projektu, koji je s dva eventa već stvorio respektabilnu zajednicu ljudi iz svih sfera društva koji prepoznaju naš koncept promicanja izvrsnosti, velik je poticaj da nastavimo slijediti medijsku strategiju portala čiji je moto 'mjerilo za bitno'. Objektivno, relevantno i bez senzacionalizma najbolji je vizionarski okvir', izjavila je direktorica tportala Mirela Hegediš Horvat.

  • +165
Tportalova konferencija Vizionar godine 2024. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Tportalova godišnja nagrada Vizionar ušla je ove godine i u završnicu Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a na eventu koji je u veljači u zagrebačkoj Laubi okupio više od 200 sudionika krovnim vizionarom godine za 2023. proglašen je Damir Sabol, jedan od najuspješnijih tehnoloških poduzetnika.

IPRA GWA (International Public Relations Association Golden World Awards) nagrade prestižna su priznanja za izuzetna postignuća u području odnosa s javnošću. Utemeljena su 1990. i otad se dodjeljuju za projekte koji se ističu originalnošću i relevantnošću. U žiriju nagrade su stručnjaci iz cijeloga svijeta, uključujući Austriju, Bugarsku, Japan, Rusiju, Saudijsku Arabiju, Tursku, Filipine, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Riječ je o predstavnicima kompanija, agencija, udruženja, institucija i sveučilišta. Ove je godine u žiriju bilo i dvoje hrvatskih predstavnika: Marina Bolanča iz agencije Abeceda komunikacije i Krešimir Macan iz Manjgure.

Glasovanje za pobjednike ovogodišnjih IPRA nagrada prvi put u povijesti održano je u Zagrebu, a dodjela će se održati 18. listopada u Beogradu.