Oni su otac Dubravko Žarak i dva sina; Nikola i Fran, zajedno Tri praščića :). Upustili su se u avanturu i otvorili birtijicu u centru grada (Gundulićeva kod Masarykove) u kojoj možete zamezit' dobroga pršuta, sira, gucnut' čašu vrhunskog vina i guštat' poput - praščića!
Hodam ja tako jedan dan po gradu i i moj me nos vodi u smjeru Gundulićeve.
Tako on zna ponekad uključit' neki gurmanski kompas kojega još nisam odbila slijediti!
I uvijek me dovede na pravo mjesto - poput novootvorene birtijice Tri praščića
Prvo sam spazila klupicu ispred izloga, na samom pločniku i to me oduševilo! Podsjetilo me na obožavani New York/Brooklyn i ljude koji sjede, jedu, pijuckaju i pričaju na ulici, dok pored njih prolaze drugi ljudi, biciklisti, automobili (zbog blizine kolnika).
Taj opušteni štih je tako nedostajao našem gradu! I baš zbog izbora lokacije, koja je u centru, ali izvan špice, se isplati tamo spustiti svoju guzičicu i vezati bicikl
Tri praščića otvorio je već spomenuti Dubravko Žarak kojemu se ...
... sin Fran nedavno vratio iz Padove, sa studija fotografije, pa su zajedno osmislili svoj obiteljski lokalčić u kojemu sve rade sami. Stariji sin Nikola studira ekonomiju pa se brine za nevidljivi pogon koji stoji iza svega (zato ga nema na fotkama
Fran je oduševljen Italijom i mjestima na koja dođeš popiti čašu dobrog vina, prosecca, rakijice, vrhunski espresso i uz to
...
... zameziš malo domaće pogače s ružmarinom, sira, pršuta, bresaole (na zraku po dva, tri mjeseca sušeni, usoljeni goveđi pršut) i sušenih rajčica
Mljac, mljac :)
Takav koncept je novost u Zagrebu, pa ljude treba informirati i pozvati da ga isprobaju i koriste. Ionako se svi žale da se u našim kafićima, birtijicama nema što zameziti
E sad ima! I to ne bilo što! Još kad vas poslužuju tako radosno i predano jedan otac
... i sin, pa se osjećate kao kod kuće ...
... nema veće sreće :)
Ako ste ljubitelj sendviča ovdje ćete nabasati i na svaki dan svježe i superukusne tramezzine!
Ako vam se samo pije dobra kava i gricka neki kolačić dečki će vam ponuditi svaki dan svježu tortu od sira ili pitu od čokolade i višanja
Malo radne i ...
... još radne ...
... ali i intimne atmosfere
Jako zgodno mjesto za ležerniji poslovni sastanak (s fotografom AndrijomZelmanovićem čiji je sin Jaša dizajnirao logo za
Tri praščića), susret s nekim tko vam je drag, za napravit' predah od napornog radnog dana ...
... i guštat' u malim zalogajima i gutljajima
;)