zagorski baby boom

Trudnice iz cijele Hrvatske odlaze na porod u Zabok. Evo što im sve nude

26.08.2024 u 18:14

Bionic
Reading

U Zagorju vlada pravi baby boom - samo prošli tjedan rođeno je 16 beba. Rodilje iz cijele Hrvatske biraju baš bolnicu u Zaboku zbog liječničkog pristupa i brojnih alternativnih metoda koje imaju na raspolaganju, izvještava RTL, dodajući da neke rodilje tamo odlaze zbog rajskog plina koji im olakšava porod

Na porod iz Zadra tamo je potegla i Marija Brnjić koja je otkrila kako je doznala za tu bolnicu, čije je rodilište čak četiri puta potvrdilo titulu rodilišta koje je 'prijatelj i majki i djece'.

'Čitala sam uglavnom pozitivne komentare na Facebooku, i to je bilo odlučujuće. Dobri komentari su bili i za osoblje, metoda rađanja te fleksibilnosti. Ja sam prezadovoljna', rekla je novopečena mama Marija za RTL. Za porod je odabrala epiduralnu. 'I pomogla mi je', rekla nam je. Zanimljivo je kako je u zabočkoj bolnici rođeno 100 beba više nego u isto vrijeme prošle godine.

RTL-ova novinarka Kristina Čirjak razgovarala je s voditeljem službe za ginekologiju, dr. Rajkom Furešom, koji na pitanje, koja je tajna, kaže: 'Drago nam je što su trudnice i rodilje prepoznale naše rodilište. Nadam se da će tako biti i dalje. Otvoreni smo za sve one koje se odluče na naše rodilište, a podignut ćemo još više kvalitetu kako bi im boravak bio još ugodniji. Uložili smo trud, cijelo osoblje radi na poboljšanju komunikacije, te smo stavili naglasak na poštivanje želja naših trudnica i rodilja. Uključili smo brojne nove metode i prvi u Hrvatskoj primjenjujemo rajski plin - dušikov oksidul - ali i epiduralnu analgeziju.'

No u bolnici su rodiljama omogućili i niz drugih metoda poroda, kao što je porod na stolčiću. 'Osigurali smo i druge pogodnosti, poput švedskih ljestvi, strunjače, užadi, pilates lopti i drugih pomagala, kako bi porod u rađaonici bio ljepši i ugodniji', rekao je dr. Fureš.

Više o toj temi možete pročitati ovdje.