PROGNOZA

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji u subotu snijeg

11.11.2016 u 08:21

Bionic
Reading

Širom Hrvatske danas će biti promjenljivo i pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti, a do kraja dana i drugdje, kada će u gorju biti susnježice i snijega

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Potkraj dana zapuhat će sjeverni vjetar, a na sjevernom Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, a na Jadranu 13 i 17 °C, izvijestili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda

Prema trodnevnoj prognozi, u subotu je moguć snijeg u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Na cestama u gorju i duž Jaranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu u smjeru mora danas do 18 sati vozi se jednim trakom, zbog radova.

Od 8 do 11 sati izvanredni prijevoz tereta velikih dimenzija kretat će se na relaciji: Bobota-ŽC4111-DC2-Tenja-DC518-Antunovac-ŽC4089-Ivanovac-ŽC4085-ŽC4247-Čepin-DC7-Švajcarnica-DC7-Beli Manastir.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu je trajektna linija: Lopar-Valbiska.