VIŠE HEROINA OD 'TRAVE'

U velikoj akciji u Srbiji privedeno 250 dilera

Bionic
Reading

U velikoj akciji srpske policije 'Grom' usmjerenoj protiv narkodilera, pretreseno je 909 lokacija i privedeno je nekoliko stotina osumnjičenih. Direktor Uprave policije Srbije Milorad Veljović izjavio je za srpske medije da je pronađena velika količina narkotika, a da će 250 osoba biti procesuirano, prenosi dopisnik Anadolu Agency

Veljović je priopćio da je zaplijenjena droga heroin i marihuana te da u akciji koja se provodi na teritoriju cijele Srbije sudjeluje 27 policijskih jedinica, među kojima žandarmerija, specijalna policija, policija opće nadležnosti te prometna i granična policija. U akciji sudjeluje nekoliko tisuća policajaca. Opsežna akcija policije započela je jutros u šest sati na osnovi naloga donesenog na sjednici Ureda za koordinaciju rada službi sigurnosti, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Radi se o sinkroniziranoj jednodnevnoj operativnoj akciji pod radnim nazivom 'Grom'.

'Osnovni cilj zajedničke akcije policije, tužiteljstva i Ministarstva pravosuđa bio je ulazak u dilersku mrežu u Srbiji. Pronađena je velika količina droge svih vrsta i, što je posebno specifično, pronađena je veća količina heroina nego marihuane', izjavio je Veljović, koji je prije dva dana najavio 'velika uhićenja'. Direktor srpske policije je naveo da je samo u Novom Sadu zaplijenjeno pet kilograma heroina i da trenutno nije bitan represivni, već preventivni dio akcije. 'Da pokažemo javnosti tko su ti ljudi koji truju našu djecu', poručio je Veljović.

On je priopćio i da među privedenima ima ekstremista i članova organiziranih kriminalnih grupa, kao i da će precizniji podaci o broju privedenih i zaplijenjenoj količini droge biti priopćeni tokom dana.