IVAN PENAVA

'U Vukovar dođite neopterećeni i samo s pijetetom'

11.11.2014 u 20:47

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava poručio je u utorak svima onima koji namjeravaju doći na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenoga u taj grad da sve svoje frustracije ostave kod kuće i dođu neopterećeni, samo s pijetetom, suosjećanjem i poštovanjem prema Vukovaru i braniteljima

'Svi na toj liniji dobro su došli u grad Vukovar', poručio je gradonačelnik Ivan Penava u utorak navečer u emisiji 'Hrvatska uživo' Hrvatske televizije.

Rekao je kako ne očekuje ekscese te da je sa svojim timom u Gradskom poglavarstvu i sa svim braniteljskim udrugama razgovarao o tome da iz Vukovara ne ide nikakva poruka o negostoljubivosti prema bilo kome.

Neka taj dan prođe dostojanstveno i neka se nikome ništa na spočitava niti prepriječi, poručio je gradonačelnik Penava, dodajući da tu daje 'svoj maksimum' jer misli da tako treba biti. 'Ali, s druge strane, isto tako moram reći da poštovanje naroda i mase prema nekoj određenoj osobi ne mogu osigurati', istaknuo je.

Vukovarski gradonačelnik također je rekao da je toliki fokus nad Vukovarom da je situacija u gradu u znatnoj mjeri već ispolitizirana.

'Zapravo je ona ironična i degutantna pomalo jer - kako objasniti da je toliki fokus i žarište samo na jednom danu, na tom 18. studenome, a što su moji sugrađani žedni i gladni, goli i bosi, to nikoga ne zanima 364 dana, odnosno 365, jer i na taj dan, 18. studenoga, to nikoga ne zanima', istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) i dodao kako je 'jako bitno kako će proći političari, i kako će se slikati, i kako će biti državnom vrhu, i kako će se tko osjećati'.