potvrdio ministar

U zraku iznad Francuske sudarila se dva Rafalea, traga se za dvojicom pilota

14.08.2024 u 15:29

Bionic
Reading

Dva borbena aviona Rafale sudarila su se u zraku u sjeveroistočnoj Francuskoj

'Dva borbena aviona Rafale sudarila su se u zraku prije nego što su se srušila na tlo u sjeveroistočnoj Francuskoj u srijedu, 14. kolovoza, priopćile su civilne i vojne vlasti. Jedan od pilota je pronađen i na sigurnom je, napisao je francuski ministar obrane Sébastien Lecornu u objavi na društvenoj mreži X, a prenosi Le Monde.

Francusko ratno zrakoplovstvo je za taj medij potvrdilo da su u jednom avionu bila dva pilota, dok je u drugom bio jedan te da je pilot koji je bio sam u avonu pronađen dok se za drugom dvojicom traga. Nesreća se dogodila u Colombey-les-Belles, gradu na sjeveroistoku Francuske. Dva mlažnjaka bila su iz zračne baze Saint-Dizier, izvijestio je ministar Lecornu.

Zračne i svemirske snage Francuske izvijestile su da se nesreća dogodila oko 12.30 te da su se avioni vraćali iz misije opskrbe u Njemačkoj. Glavna misija eskadrile je obuka pilota i navogatora za francuske oružane snage, poručili su.

Podsjetimo, hrvatskoj javnosti avioni Rafale su poznati jer ih je Hrvatska kupila od Francuske vojske. Od 12 kupljenih, krajem travnja u Hrvatsku je stiglo prvih šest.

  • +9
Rafale Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek