SVAĐA PA METAK U GLAVU

Ubio susjeda puškom kućne izrade

25.04.2013 u 16:37

Bionic
Reading

Policija je uhitila 54-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je u utorak ujutro u svojoj kući u mjestu Selanec kraj Križevaca hicem iz puške domaće izrade u glavu ranio svog susjeda Željka C. (41) koji je od posljedica teškog ranjavanja iste večeri preminuo u koprivničkoj bolnici

Motiv ubojstva koje se dogodilo u malenom selu s oko 200 stanovnika kraj Križevaca još nije poznat. Ubojica i njegova žrtva bili su susjedi i navodno u vrlo dobrim, čak i prijateljskim odnosima, piše Jutarnji list.
U utorak ujutro je međutim 54-godišnjak stigao u kuću Željka C. te mu, nakon kraće verbalne svađe, iz puške domaće izrade ispalio jedan hitac u glavu i zatim se udaljio s mjesta događaja. Ukućani su pozvali policiju i Hitnu medicinsku pomoć koja je teško ranjenog muškarca prevezla u koprivničku bolnicu. Liječnici su ga pokušali održati na životu, ali spasa mu nije bilo. U utorak u večernjim satima, Željko C. (41) je od zadobivenih ozljeda preminuo.

54-godišnji ubojica je uhićen, a policija je kod njega pronašla i oduzela mu dvije puške domaće izrade i malokalibarsko streljivo koje je posjedovao bez dozvole. Osim za ubojstvo kazneno ga se tereti tako i za nedozvoljeno posjedovanje i izradu oružja.