hvidra o pupovcu

Udarili po DORH-u: 'Jelenić mora otići, a to boljševičko leglo moramo konačno razbucati'

12.11.2019 u 10:26

Bionic
Reading

DORH ništa nije učinio na procesuiranju srpskih ratnih zločinaca i to jugoslavensko, boljševičko leglo moramo konačno razbucati. Napravit ćemo pritisak da glavni državni odvjetnik odstupi, rekao je Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora Hvidre, komentirajući odbacivanje 13 kaznenih prijava protiv predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je trinaest kaznenih prijava podnesenih protiv Milorada Pupovca zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325., stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, i kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona. Pupovac nije svojim ljetošnjim izjavama, zaključak je, širio govor mržnje i omalovažavao Hrvatsku.

Na kaznenom progonu predsjednika SDSS-a najviše su inzistirale braniteljske udruge, ponajprije Hvidra, koju vodi HDZ-ov zastupnik Josip Đakić. Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora Hvidre, za Novi list rekao je kako nisu ni očekivali drukčiji rasplet.

Kako je saborski Odbor za ratne veterane odgađao sjednicu tog tijela, na kojoj bi se raspravljalo o kršenjima Deklaracije o Domovinskom ratu, dok ne stigne pravorijek DORH-a o Pupovcu, vjerojatno će se ta sjednica uskoro održati. Hvidra usto najavljuje nove akcije.

'Napravit ćemo pritisak na određene zastupnike u Saboru kako bi se odbacila godišnja izvješća Državnog odvjetništva za 2017. i 2018., a kako bi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić morao potom odstupiti. DORH ništa nije učinio na procesuiranju srpskih ratnih zločinaca i to jugoslavensko, boljševičko leglo moramo konačno razbucati. Pa njima su trebala dva mjeseca da pročitaju ono što je Pupovac govorio i ne čudi onda da su toliko spori kad su u pitanju ratni zločini', rekao je Periša za Novi list.