THQ STOPAMA ACTIVISIONA

Ugašen studio zaslužan za Homefront

14.06.2011 u 09:03

Bionic
Reading

Znate li što se događa s razvojnim studijima čije igre ne postignu očekivani uspjeh? Hm, pa da – ugase ih

Homefront je svjetlo dana ugledao prije nekoliko mjeseci i pokupio mahom vrlo prosječne kritike. Ukratko, igra je patila od mnogih problema tehničke prirode, no ni priča, a ni atmosfera nisu uspjele dovoljno dugo zadržati igrače pred ekranima. Ipak, mora se priznati, igra ima jako dobru multiplayer komponentu. Međutim, složit ćete se – dobar multiplayer nije dovoljan da i cjelokupan proizvod bude ocijenjen dobrim.

 

S tom tvrdnjom očito se slaže i THQ koji je upravo objavio da je ugasio Kaos Studios, razvojni studio zaslužan za Homefront. Naravno, da bi oprao ruke, javnosti je objavio da su odlučili 'obaviti strateški razmještaj resursa u kompaniji'. Osim Kaosa, ugašen je i THQ-ov razvojni studio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ipak, da bi senzibilizirali javnost i utješili otpuštene, najavili su da će 'svi otpušteni imati mogućnost konkurirati za eventualna otvorena radna mjesta u THQ-u'. Ma da!

 

Unatoč upitnoj kvaliteti, Homefront je komercijalno bio relativno uspješan. U SAD-u je samo u prvom danu prodan u čak 375.000 primjeraka, a diljem svijeta je zasjeo na prva mjesta po prodaji, za sve platforme.

 

Samo za konzolu Xbox 360 igra je prodana u više od milijun i sto tisuća primjeraka, za PS3 u 590 tisuća primjeraka i za PC sto tisuća primjeraka, ne računajući digitalno prodane primjerke.

 

Ipak, gašenje Kaosa ne znači i kraj franšize, za koju će odsad biti zadužen THQ-ov studio u Montrealu. Dapače, Danny Bilson iz THQ-a za Eurogamer je potvrdio da THQ već planira nastavak Homefronta, no nije želio otkriti više.

 

 

 

 

Izvor prodajnih rezultata: VGChartz