OBJAVLJENE SNIMKE

Ukrajinci tvrde: 'Oštećen je najnapredniji ruski zrakoplov!'

09.06.2024 u 09:46

Bionic
Reading

'U napadu na zračnu bazu Athubinsk u Arrahanskoj oblasti Ruske Federacije pogođen je i oštećen najnapredniji ruski zrakoplov Su-57', objavila ukrajinska vojno-obavještajna služba

'Dana 8. lipnja 2024. višenamjenski lovac Su-57 pogođen je na području uzletišta Ahtubinsk u Astrahanskoj oblasti Ruske Federacije, koji se nalazi 589 kilometara od borbene crte', tvrde Ukrajinci, uz objavu satelitskih snimaka.

Ruski proratni bloger Fighterbomber, koji se bavi ratnim zrakoplovstvom, objavio je da je vijest o napadu na Su-57 točna i da je zrakoplov pogodio dron, piše Hina.

Na tim se snimkama navodni vidi kako Su-57 7. lipnja stoji na aerodromu, dok se na snimkama 8. lipnja vide posljedice napada, odnosno krateri od eksplozije i karakteristične mrlje uzrokovane požarom. Fighterbomber je rekao da je zrakoplov pogođen šrapnelima i da se štetu trenutačno procjenjuje kako bi se utvrdilo može li ga se popraviti.

Su-57 je najmoderniji ruski lovac, koji se može koristiti raketama Kh-59 i Kh-69. Nekoliko jedinica u službi je ruskih Zračno-svemirskih snaga. Serijska proizvodnja Su-57, pete generacije ruskih borbenih zrakoplova, počela je 2022.

'Oštećenje Su-57 prvi je takav slučaj u povijesti', tvrde Ukrajinci.

Vojni dopisnik ruske državne novinske agencije RIA Novosti Aleksandar Harčenko objavio je nejasnu poruku u kojoj nije izravno priznao napad, ali je izrazio žaljenje zbog manjka hangara koji bi zaštitili vojne letjelice, prenosi Hina.

sve osim nogometa

Učitavanje...