MEĐUSOBNE OPTUŽBE

Ukrajinci tvrde: Rusi iranskim raketama pogodili poljoprivredni pogon u Odesi

17.09.2023 u 11:36

Bionic
Reading

Rusija je rano u nedjelju pokrenula kombinirani napad bespilotnim letjelicama i raketama na Ukrajinu, gađajući uglavnom južne dijelove regije Odesa i pogodivši tamošnje poljoprivredno postrojenje, objavile su ukrajinske zračne snage u poruci na Telegram aplikaciji.

Rusija je lansirala šest bespilotnih letjelica iranske proizvodnje Šahed i 10 krstarećih projektila, a ukrajinske su snage uništile šest bespilotnih letjelica i šest projektila prije nego što su pogodili cilj, priopćile su zračne snage.

Situacija u Odesi i njenim lukama pomno se pratila na tržištima žitarica, jer je Kijev u subotu objavio da su tamo stigla dva teretna broda kako bi koristila privremeni koridor za plovidbu do crnomorskih luka i ukrcavanje žitarica za afrička i azijska tržišta.

U odbijanju zračnog napada sudjelovali su borbeni zrakoplovi, raketne jedinice za protuzračnu obranu, pokretne oružane skupine i druga sredstva, priopćilo je ratno zrakoplovstvo.

  • +7
Odesa je već danima meta ruskog bombardiranja Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Guverner Odese Oleh Kiper rekao je na Telegramu da su silos za žito i poljoprivredna polja oštećeni u okrugu Berezivskij u istočnom dijelu regije.

Nasreću, nije bilo žrtava, rekao je Kiper.

Cijeli teritorij Ukrajine nekoliko je sati bio pod uzbunom za zračni napad.

Ukrajina je prošlog mjeseca najavila "humanitarni koridor" u Crnom moru kako bi oslobodila brodove zarobljene u svojim lukama od početka rata u veljači 2022. i kako bi zaobišla de facto blokadu nakon što je Rusija odustala od dogovora da Kijevu dopusti izvoz žita.