eksplozije u luci

Ukrajinski projektili pogodili naftni terminal u ruskoj regiji Krasnodaru

31.05.2024 u 11:09

Bionic
Reading

Projektili koje je ispalila ukrajinska mornarica pogodili su u petak naftni terminal u ruskoj luci Kavkaz u regiji Krasnodaru, objavila je ukrajinska vojska putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram

Vojska je izvijestila o eksplozijama na lokacijama u luci dok je radila na procjeni štete od napada izvedenog projektilima Neptun ukrajinske proizvodnje.

Ukrajinske bespilotne letjelice također su pogodile još jedno skladište nafte u regiji Krasnodaru, navodi se u priopćenju.

"Ruski 'moderan' i 'učinkovit' sustav protuzračne obrane ponovno se pokazao nemoćnim protiv naših raketa i bespilotnih sustava te nije uspio zaštititi objekte važne za logistiku i opskrbu ruske vojske", priopćila je ukrajinska vojska.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je na Telegramu da su njegovi sustavi protuzračne obrane uništili pet projektila i 29 dronova koji su ciljali Krasnodar.

Ostaci dronova koji su padali izazvali su požar u skladištu nafte u okrugu Temrjuku, oštetivši nekoliko spremnika napunjenih gorivom i ozlijedivši dvije osobe, prema lokalnim ruskim dužnosnicima.