PRVO RAZOTKRIVANJE

Upoznajte Call of Duty: Modern Warfare 3

14.05.2011 u 13:04

Bionic
Reading

Call of Duty: Modern Warfare 3 jedna je od najiščekivanijih igara ove godine o kojoj se dosad nije znalo gotovo ništa. Međutim, to se promijenilo curenjem povelike količine informacija o samoj igri, i to iz nekoliko različitih izvora

Voljeli ga ili pak mrzili, Call of Duty je fenomen kojega je gotovo nemoguće izbjeći ako ste gamer. Pa čak ni ako niste. Svaka nova informacija i video analiziraju se naširoko i nadugo, i unatoč omraženosti Activisiona, igrači ipak na kraju iskeširaju novac za još jedan CoD i ruše rekord za rekordom prodaje.

 

Takav je slučaj bio i s posljednjim nastavkom pod imenom Black Ops. Igra je sadržavala singleplayer ne duži od pet sati, multiplayer koji nije donio ništa revolucionarno (ali je odličan!), a verzije za PC i posebno PS3 bile su prepune problema. Ne zvuči suviše obećavajuće, no igra je postala najveći launch nekog zabavnog sadržaja u povijesti nadmašivši čak i film Avatar

 

Takav uspjeh teško će se ponoviti, no možemo biti sigurni da će Activision uložiti basnoslovne iznose kako bi se to ipak dogodilo. A sada znamo i kako će otprilike izgledati igra koja će biti najveći izvor prihoda Activisiona do kraja sljedeće godine. Naime, upravo su procurjele prve konkretne informacije o novoj Call of Duty igri koja će se, očekivano, zvati Modern Warfare 3.

 

Na razvoju igre rade čak tri razvojna studija – Treyarch, Sledgehammer Games i studio koji ulijeva najviše nade – Raven Software.

 

Što se scenarija tiče, pun je već mnogo puta viđenih klišeja. Igra, naime, započinje napadom Rusije na SAD. Eto, upozorili smo vas... Nakon toga, radnja će vas odvesti na različite strane svijeta, i to kroz oči nekoliko različitih protagonista. Navesti ćemo samo da se radnja direktno nadovezuje na radnju iz Modern Warfarea 2, a ako vas pak zanimaju detalji radnje, možete ih pročitati ovdje.

Ipak, želite li uživati u priči jednom kada igra izađe, preporučamo da ih sada zaobiđete. Iako sama priča ne obećava ništa više od onoga na što smo navikli od CoD-a, to bi moglo biti nadoknađeno brojnim lokacijama poput Pariških katakombi, Berlina, Londona, Mogadishua, Praga, Kremlina, Dubaija itd.

 

Što se pak multiplayera tiče, za isti će biti kreirano punih dvadesetak mapa (za usporedbu, jučer recenzirani Brink sadrži tek njih osam) na kojima ćete igrati u različitim modovima koji su podijeljeni na mission modove i survival Special Ops modove. Od mission modova možete očekivati iskustvo slično multiplayeru MW2, dok će survival modovi biti koncipirani tako da će skupina igrača morati što duže izdržati konstantno gomilajuće valove neprijateljskih snaga.

 

Punog popisa modova, kao i ostalih informacija, dokopao se Kotaku, pa ga možete vidjeti ovdje

 

Procurili su i prvi screenshotovi iz igre koji su najvjerojatnije iz rane faze razvoja igre s obzirom da su ispodprosječne kvalitete. Od MW3 ni ne očekujte neki grafički spektakl a la Battlefield 3 s obzirom da je Activision odlučio i dalje koristiti tehnologiju koja se bazira na prastarom Quake 3 engineu, a u svojem je obliku po prvi puta upotrijebljena za CoD 4.

Na kraju moramo ponoviti da se radi isključivo u informacijama koje su procurile, a kojih se dokopala redakcija Kotaku.com te one ne moraju biti 100 posto točne, a Activision je na svojevrsni način potvrdio njihovu vjerodostojnost objavom prvih videoteasera: