PERICA S BILOG BRIGA

Upoznajte zadarskog srednjoškolca koji je šokirao Dinamo!

31.10.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Mladi 17-godišnji nogometaš Zadra Stipe Perica, učenik 3. razreda Pomorske škole, postao je preko noći priča za naslovnice nakon senzacionalne pobjede u Maksimiru

Njegova dva gola u završnici utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa odvela su utakmicu Dinama i Zadra u produžetak u kojemu su Zadrani izborili veliku pobjedu. Jednu od onih koja se pamti godinama, o kojima priča cijela Hrvatska i nogometni svijet izvan granica Lijepe naše.

Jutro nakon susreta svi se pitaju tko je taj 'mali' koji je održao lekciju Čačićevim i(li) Mamićevim izabranicima.

'U pitanju je skromni momak koji bez većih problema odrađuje sve svoje školske obveze', započeo je svoju priču ravnatelj zadarske Pomorske škole Svetko Perković i nastavlja:

'Kada je Stipe započeo s dva treninga dnevno, što je podrazumijevalo izostanak s nastave jer je škola uvijek ujutro, s roditeljima i ljudima iz kluba dogovorili smo načine kako nadvladati probleme.'

Dinamo - Zadar 2:3

U cijeloj priči vrlo je bitan stav Stipinog oca kako je škola u najmanju ruku jednako važna kao i sportska karijera. Rezultati su vidljivi, Stipe ne zaostaje s gradivom i uspješno odrađuje i školske i nogometne obveze. Činjenica je da talenti njegovog kalibra imaju određene beneficije koje imaju smisao dok ih se ne zlorabi, a Stipi takvo što ne pada na pamet. Odgovoran je, a u školi se ne ni po čemu se ne razlikuje od svojih vršnjaka u 3. razredu gdje uči za tehničara za logistiku i špediciju.

Dodajmo još kako je Stipe član juniorske selekcije NK Zadar kojeg je novi trener Ferdo Milin povukao u prvi sastav. Do utakmice s Dinamom zabilježio je ponešto minuta u kup utakmici s Konavljaninom, kontra Osijeka je u prvenstvu igrao 35 minuta, a protiv Rijeke tek 15.

I onda se dogodila eksplozija. U četvrtoj seniorskoj utakmici zabio je dva gola koja će pamtiti cijeli život.

'Ćaća je nakon utakmice zvao i rekao da je već bankrotirao zbog mojih golova', izjava je koja bi mogla obilježiti njegovu karijeru.

Simpatični Stipe novinarima je nakon maksimirske pobjede otkrio kako otac zbog njegovih golova časti sve znane i neznane redom.

Koliko je ovaj dečko koji pogledom traži od trenera dopuštenje za davanje izjave čvrsto nogama na tlu pokazuje i njegova želja da mu nakon svega trener ukaže povjerenje i u dalmatinskom derbiju protiv Hajduka (subota, 3.11. u 19h).

Za Stipu Pericu još bi se moglo čuti. Obični dečko iz zadarskog kvarta Bili Brig, istog onog iz kojeg dolazi hrvatski košarkaški reprezentativac Marko Popović, tek je zakoračio u svijet profesionalnog sporta. Nastavi li ovako Bili Brig i Zadar imat će dodatnih razloga za ponos.