OSVRNUO SE NA MAIL SUPRUGE

[VIDEO] Milanović: 'Utjecaj moje žene je nikakav, ali da je meni to mama napravila, ja bih poludio'

05.07.2022 u 10:19

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović danas boravi u Vukovaru te je komentirao medijske napise o mailu koji je njegova supruga Sanja Musić Milanović poslala školi koju pohađa njihov sin

'Po meni je to puno manje bitno od načina na koji je to pripremila Handžar medija. Netko tko očito nije bio odličan učenik, jer tamo je sve puno propalica, dao si je toliko truda i razgovarao i s DORH-om. Ono što sam vidio je da je Sanja napisala mail, ostavila je trag, napisala i potpisala, u kojem navodi primjere na koje ima prigovor na rad neke profesorice matematike. Ja se tim stvarima ne bavim zbog delikatnosti. Naš mlađi sin ima 17 godina, to nije dijete. Da je meni to mama napravila s 17,5 godina, ja bih poludio. No mama je mama. Mama je ostavila trag', kazao je Milanović.

'Utjecaj moje žene je nikakav, ali ona je moja supruga i sve što piše gleda se drugačije. Ja jesam za to da se roditelji obraćaju na ovakav način, da pišu mail i ostave trag, a ne da Jandroković zove za tebe. Ja ne bih pisao to pismo i ne bih se bavio time. Ja sam bio svim srcem za to da Marko ide u privatnu školu. To je način zaštite, inače dolazi do ovoga da te na zub uzme banda', dodao je.

Predsjednik Milanović dao je izjavu o mailu koji je njegova supruga poslala ravnateljici škole koji pohađa njihov sin Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Ovdje je netko bio optužen, to sam ja ustvari, ne moja žena. Novinarima se šalje mail koji je napisala moja žena, sve drugo je laž. Imaš mail star dva tjedna koji je poslala gđa Musić Milanović, u kojem se govori o stvarima koje nemaju veze s ocjenama', kazao je.

'To mojem sinu ne znači ništa, a zašto je Sanja imala potrebu istjerivati pravdu na taj način - to zna ona. Odgovaram ja. Ovdje se radi o jednom predmetu u kojem su ocjene podignute, kako to uvijek bude na kraju godine, iz trojki u četvorke. Ocjene su podignute za šestero učenika. U svim razredima podignuto je 150 do 200 ocjena, ali mi smo meta', dodao je.

Kazao je da je njegova supruga usmeno upozoravala duže vrijeme na profesoricu. 'Kad je sve završilo, imala je potrebu to sve napisati. Ja ne bih. Ali pozivam sve roditelje da to naprave... Uvijek sam na te koji imaju sve petice gledao čudno. Pa i na svog sina. Zato ga i redovito podbadam. Fućkaš ti sve petice, ima i bitnijih stvari u životu', kazao je Milanović.

Kazao je da je njegovu suprugu zvala osobno Ana Hanžeković i najavila da se sprema tekst.

'Oni DORH idu pitati je li to kazneno djelo, eto kakva su banda. I onda vlasnica zove moju ženu da je navuče', kazao je Milanović.

Upitan zašto je supruga slala mail sa službene adrese, kazao je: 'Nema drugi. Što im je zaprijetila da će ih zaraziti covidom? Ako ne budete dobri, završit ćete na respiratorima. Reći ću joj da otvori Gmail na Kajmanskim otocima.'

Ponovno je govorio o NATO-vu samitu u Madridu. 'Još čekam pametnjakoviće da mi kažu što sam trebao napraviti. Baciti bombu kao Boško Buha? Napravio sam sve. Plenković se ne bi usudio ni sjesti u avion s takvim govorom', kazao je Milanović.

'Postoji šira slika, postoji bolest kao hipertenzija koju morate stalno tretirati, inače će vas ubiti. U Bosni se događa visoki tlak', dodao je.

'Neka mi netko objasni - što rade Hrvati, kandidati SDA na listama? Oni će se boriti za hrvatske interese? Što radi Hrvatski sabor, što rade samozadovoljni ljudi? Šta radi HDZ? Možda namještaju bolje ocjene svojoj djeci, ponavljačima. Izborni zakon nije promijenjen, a tu je ovakva izdajnička vlada', kazao je Milanović i ponovio da je premijer Andrej Plenković 'nesposoban, neuk i smiješan'.

Kazao je da je Plenković 'svodnik' Hrvata iz BiH, ali da 'ti ljudi nisu kurve'.

Rekao je da se u Bruxellesu osjećao kao budala zbog Plenkovića. 'Osjećam se kao čovjek i državnik trećerazredne države. Mi nemamo velike planove, imamo male. Ostavljamo tragove, pišemo mailove. Poruka roditeljima: ako vas baš tišti, napišite mail, ostavite trag... Ali škola mora osigurati redovno održavanje nastave. Ali sad je kasno. Moj sin završava školu za godinu dana, a onda će se upisati u HDZ', kazao je Milanović.