NEŽELJENO DIJETE 'PISTON'

Valve ipak nema veze s prvim SteamBox-om?!

13.03.2013 u 08:52

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana objavljena je vrtoglava cijena Pistona koji je u javnosti poznat kao prvi uređaj iz SteamBox linije

Prije nekoliko mjeseci Valve je napokon priznao da radi na liniji hardvera koji će funkcionirati na Linuxu uz Steam servis. Na neki se način radi o konceptu koji bi trebao objediniti formu konzole i funkcionalnost i nadogradivost PC-a. Valve je tako zajednički s tvrtkom 'Xi3' predstavio 'Piston', minijaturni PC za koji je nedavno objavljena i cijena. A ona iznosi nemalih tisuću američkih dolara.

 

Piston će se na tržištu pojaviti u blagdansko vrijeme krajem ove godine a ukoliko ga naručite odmah dobiti ćete i stotinu dolara popusta. Mišljenje mnogih je da je cijena omča oko vrata ovog projekta s obzirom da 'Piston' tako neće moći biti konkurencija konzolama sljedeće generacije a za isti novac igrači će moći sklopiti mnogo moćnije konfiguracije. O tome smo i samo pisali prije nekoliko dana.

 

Međutim, Valve sada u cijelu priču unosi dozu nejasnoće. Naime, Doug Lombardi iz Valvea za Eurogamer je izjavio kako je Valve zaista radio zajednički s Xi3 neko vrijeme, no 'više nema nikakvog udjela u razvoju njihovih uređaja'. Poznato je međutim da je Valve ulagao u Xi3, a Gabe Newell nedavno je otkrio kako će tvrtka vlastite prototipe SteamBoxa predstaviti kroz tri to četiri mjeseca te da 'Piston' definitvno nije SteamBox.

 

Zbunjeni ste? I mi smo.