10 MILJUNA DUGA

Varaždinski klub (ipak) odlazi u stečaj

28.03.2012 u 17:55

Bionic
Reading

Sudeći po rekapitulaciji prometa po partnerima, ukupne dubioze NK Varaždin mogle bi iznositi više od 10 milijuna kuna! Naime, tvrtke, banke, igrači, komunalna poduzeća i drugi od NK Varaždin potražuju ukupno 19,3 milijuna kuna, a istovremeno ukupno duguju 10 milijuna kuna

Nakon što je krajem veljače temeljem odluke izvršnog odbora NK Varaždin na čelu s tadašnjim predsjednikom Zlatkom Horvatom podnijet prijedlog za otvaranje stečaja nad klubom, koji je povučen nakon nekoliko dana kasnije dolaskom Borisa Solomuna na čelo kluba, čini se da ni novo klupsko vodstvo ne može izbjeći stečaj. Naime, direktor NK Varaždin Zlatko Ivanković, zastupan po odvjetničkom društvu Vidović & Vidović, podnio je varaždinskom Trgovačkom sudu novi prijedlog za otvaranje stečajnog postupka
zbog insolventnosti i prezaduženosti kluba.

Klupski žiro-račun dulje je vrijeme u neprekidnoj blokadi, a klub ima i nepodmirene obveze u duljem razdoblju. Budući da njegova imovina ne pokriva postojeće obveze, nije ih u mogućnosti ni ispuniti, pa je preostalo jedino moguće: otvaranje stečaja.

Na dan podnošenja prijedloga za stečaj blokada klupskog računa iznosila je 2.339.891 kunu, a u tom iznosu najveća potraživanja imaju banke, putničke agencije i drugi vjerovnici. Uz to, NK Varaždin ima i dugove prema 24 što sadašnjih, što bivših zaposlenika. Ukupno iznose 2.363.903 kune, od čega najviše klub duguje Goranu Jukiću (354.197 kuna) te Branku Janžeku (340.396 kuna). Međutim, to nije sve.

Sudeći po rekapitulaciji prometa po partnerima, ukupne dubioze NK Varaždin mogle bi iznositi više od 10 milijuna kuna! Naime, tvrtke, banke, igrači, komunalna poduzeća i drugi od NK Varaždin potražuju ukupno 19,3 milijuna kuna, a istovremeno ukupno duguju 10 milijuna kuna.

Kakvo zapravo stoji varaždinski prvoligaš, kojeg jedan po jedan ovih dana napuštaju nogometaši, utvrdit će stečajni upravitelj koji će se ovaj put teško izbjeći, sudeći po stanju financija, ali i izostanku najavljivanih alternativnih rješenja, kao što je dolazak (stranih) ulagača.